Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Etnokamp i Oratorij u akciji

Iako nam sljedećeg tjedna, točnije u utorak, 22. rujna, stiže jesen, duh ljeta nas još ne napušta, bar ne kada su u pitanju vremenski uvjeti. Školska godina se zahuktala i vjerujem da ste se već »namjestili«. Kako bi kraj ljeta bio poseban, za vas se pobrinula uvijek odmorna ekipa Etnokampa i Oratorija. Tako su u dogovoru, kako se ne bi preklapali, za vas pripremili vikende za pamćenje. Evo detalja: 

Etnokamp
Etnokamp će ove godine biti održan u nastavcima. Svakoga mjeseca po jedan vikend. 
Prvi susret počinje već danas, 18. rujna (od 17 do 20 sati), a traje i sutra, 19. rujna (od 10 do 17 sati).
Tako će se na ovaj susret u domu DSHV-a (Beogradska cesta 31, Subotica) okupiti učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole. 
Broj sudionika je ograničen na 30, a kompletan program je besplatan. Sljedeći susret je zakazan za sljedeći mjesec, a o tim detaljima u nekom od narednih brojeva.  

Oratorij
Ispraćaj ljeta naziv je susreta koji će započeti također danas, 18. rujna (od 17 do 20 sati), a trajat će i sutra, 19. rujna (od 10 do 17 sati). Ovaj vikend namijenjen je najmlađima od 1. do 3. razreda osnovne škole. Drugi susret započet će već narednog vikenda, 25. rujna (od 17 do 20 sati) i 26. rujna (od 10 do 17 sati), i to za učenike od 4. do 6. razreda osnovne škole. Svi oni okupit će se u župi sv. Roka u Subotici (Beogradska cesta 52, Subotica), a broj sudionika je ograničen na 30. I ove radionice su besplatne. Iz Oratorija najavljuju kako će učenici 7. i 8. razreda imati svoj vikend u listopadu. 
Vjerujem da ste se prijavili i da će ovo biti još jedan vikend za pamćenje. 
Ž. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika