Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Voj­vo­di­na Ma­sters 2006
 
Prošlog vikenda (21-22. siječnja) novootvoreni squash klub »Votuzo« u Subotici bio je domaćin prvog turnira pod nazivom Vojvodina Masters 2006 na kome je sudjelovalo 16 takmičara. Glavni favoriti Ivan Đorđević iz Beograda (Squashland) i Goran Šomođi (Votuzo) opravdali su svoju reputaciju i plasirali se u finale ovog promotivnog natjecanja. Titulu pobjednika turnira ponio je Đorđević, pobjedom od 3:0 u finalnom susretu. 
 
Tenis
Lju­bičiić u četvrt­fi­na­lu 
Au­stra­lian Ope­na
 
Pobjedom protiv Šveda Johanssona (6:2, 6.4, 6:4) sedmi nositelj Australian Opena Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale prvog Grand Slam turnira sezone. Protivnik za plasman u polufinale bit će mu Cipranin Baghdatis koji je senzacionalnom pobjedom (6:4, 1:6, 6:3, 6:4) izbacio drugog nositelja Amerikanca Roddicka.
 
Za­greb In­do­ors
 
Od ponedjeljka, 30. siječnja, do nedjelje, 5. veljače, glavni grad Hrvatske ponovno će biti domaćin jednog ATP turnira, na kojemu će nastupiti veliki broj visoko rangiranih tenisača svjetske ljestvice. Prva zvijezda turnira i čelni nositelj bit će Ivan Ljubičić, uz kojeg će nastupiti i ostali članovi Davis cup reprezentacije – Mario Ančić i Ivo Karlović.
 
Skijanje
Ja­ni­ca na­sta­vlja niz
 
Pobjedom u kombinaciji, voženoj u St. Moritzu, Janica Kostelić je nastavila pobjednički niz ove sezone i još više učvrstila vodstvo u poretku za Svjetski kup. S ukupno 1158 osvojenih bodova Kostelićeva »bježi« drugoplasiranoj Austrijanki Dorfneister 214 bodova, dok je na trećem mjestu njezina velika konkurentica Šveđanka Parson s minusom od 357 bodova.
 
Bob
Hr­vat­ski bob na ZOI
 
Osvajanjem čevrtog mjesta na kvalifikacijskom natjecanju u Koening Feu posada hrvatskog boba četverosjeda u sastavu: Dejan Vojnović, Ivan Šola, Slaven Krajačić i Jurica Grabušić, iskoristila je posljednju priliku za plasman na predstojeće Zimske olimpijske igre u Torinu, te će tako nastaviti kontinuitet nastupa na najvećoj svjetskoj smotri zimskih sportova.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika