Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Nogomet 
Srpska liga Vojvodina
Vratari skinuli po penal

VRŠAC – S prvog ovosezonskog gostovanja Bačka 1901 se vratila s punim plijenom. Pred  praznim gledalištem u Vršcu Subotičani su jednim zgoditkom u mreži OFK Vršca, rezultatom 0:1 (0:1), osvojili tri vrijedna boda. Utakmicu su žustrije otvorili domaćini, pa su u prvih 20 minuta stvorili dvije odlične prigode za prednost. Kako u nogometu biva, gosti nakon toga uspostavljaju ravnotežu i sve opasnije napadaju. U 30. minuti propustili su idealnu prigodu. Opravdano dosuđen penal nije realizirao Mezei, domaći vratar je obranio njegov udarac. Minutu kasnije iskupio se idealnim centaršutom iz slobodnjaka, a Šljivančanin je s pet metara proslijedio loptu u mrežu domaćina. Ispostavilo se da je tim pogotkom postavljen i krajnji rezultat utakmice. U nastavku se igralo prilično živo, uz blagu inicijativu Vrščana. Domaćini su stvorili još nekoliko prigoda za poravnanje, najbolju u 62. minuti. U kaznenom prostoru Bačke 1901 sapleten je jedan od napadača domaćih, a dosuđeni penal obranio je sigurni vratar Pilipović. U narednom kolu Subotičani će ugostiti ekipu 1. maj iz Rume.

Podijelili bodove

PERLEZ – Na prvom ovosezonskom gostovanju nogometaši Sloge iz Čonoplje ostali su neporaženi. Protiv domaćina, ekipe Vojvodina 1928, uspjeli su rezultatom 1:1 (1:0) osvojiti bod, koji će im biti vrlo vrijedan u nastavku prvenstva. U prilično oštroj utakmici domaćini su u prvom poluvremenu bili konkretniji i riješili ga u svoju korist pogotkom u 18. minuti. Nakon odmora gosti su preuzeli inicijativu i već u 49. minuti uspjeli poravnati zgoditkom Nikole Makara. U narednom kolu Sloga će ugostiti ekipu Stari grad iz Bačke Palanke.

Pobjeda na silu

SOMBOR – Nogometaši Radničkog 1912 na domaćem travnjaku su na jedvite jade uspjeli  rezultatom 2:1 (1:1) osvojiti već unaprijed proknjižene bodove protiv vrlo borbene ekipe Borca iz Sakula. Iz tabora gostujuće ekipe arbitrima spočitavaju četiri dosuđena penala za Somborce, a tvrde da su najmanje dva izmišljena. Domaćini ne komentiraju ni utakmicu ni suđenje. U tišini se pripremaju za naredno kolo, u kojem gostuju u Pančevu, kod ekipe Dinamo 1945.

Vojvođanska liga Sjever
Poraz u sudačkoj lakrdiji

CRVENKA – U susjedskom derbiju, na gostovanju u Crvenki, somborski Radnički je, u pravoj sudačkoj lakrdiji, nezasluženo poražen rezultatom 4:1 (2:1). Somborci su osamdesetak minuta igrali s desetoricom igrača. Već u 15. minuti, zbog igranja rukom na gol crti, isključen je Nikola Tevanović i dosuđen je penal za domaćina. Crvenčani su došli u prednost s bijele točke, međutim, Somborci nastavljaju s napadima. Domaćini su u 24. minuti prekršajem nadomak kaznenog prostora zaustavili jednog od napadača Radničkog, a dosuđeni slobodnjak preciznim udarcem je realizirao Predrag Pavin. Samo desetak minuta kasnije Crvenčani dolaze u novu prednost nakon grube greške obrane Somboraca. Radnički, iako s igračem manje i dalje je poduzetniji, a u lijepim prigodama bili su, do poluvremena Žeželj, u nastavku kapetan Tevanović, Krunić i Čuljak. Utakmica je završena neviđenom tučnjavom izazvanom od strane domačih igrača. Nakon povlačenja za majicu jednog od napadača Crvenke, na Mitrovića su uz udaranje nasrnuli domaćini Ivić i Miloš Kerekeš.  Nesigurni sudac Filipović iz Subotice pokazao im je crvene kartone, ali je, nitko ne zna zašto, isključio i štopera gostiju Kneževića, koji nije ni sudjelovao u incidentu. U narednom kolu Radnički će ugostiti Vojvodinu iz Bačkog Gradišta.

Vratili se s punim plijenom

TOVARIŠEVO – Na prvom ovosezonskom gostovanju Tavankut je zabilježio minimalnu pobjedu 0:1 (0:0) protiv Vojvodine. U Tovariševu je igran vrlo dopadljiv nogomet, nedostajalo je jedino više pogodaka. Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, u kojoj je svaka ekipa imala nekoliko ozbiljnijih prigoda, no, ili su se isticali protivnički vratari, ili su napadači bili neprecizni. U nastavku se igralo agresivnije, uz poajačan pritisak Tavankućana na vrata domaćina. Utakmicu je, pogotkom u 76. minuti, odlučio pričuva Bursać. Igrač utakmice bio je vratar Lebović. U narednom kolu Tavankut će ugostiti ekipu OFK Vrbasa iz istoimenog mjestra.

Apatincima bod u gostima

BAJŠA – Na gostovanju u Bajši, protiv istoimene ekipe, OFK Mladost APA je zabilježila neodlučno 1:1 (0:0). Domaći su u prvom poluvremenu imali jalovu inicijativu, a Apatinci su opasno prijetili iz kontri. U nastavku gosti potpuno otvaraju igru, pa su već u 48. minuti došli u prednost pogotkom Aljoše Jovovića. Domaćini su smogli snage za poravnanje u 84. minuti. Svega dvije minute kasnije, nakon saplitanja Miškovića u kaznenom prostoru domaćih, dosuđen je kazneni udarac za Apatince. Obranom udarca s bijele točke istaknuo se vratar domaćina, koji je bio i igrač utakmice. U narednom kolu Apatinci će ugostiti Vojvodinu iz Tovariševa.

Područna liga Sombor
Gostoljubivi željezničari

SOMBOR – Nogometaši somborskog ŽAK-a na svojem travnjaku nisu uspjeli potvrditi prošlonedjeljni trijumf zabilježen na gostovanju u Bačkom Gračacu. Rezultatom 0:1 (0:1) bodove su prepustili Radničkom 1918 iz Ratkova. Gosti su jedini zgoditak na utakmici polučili u 30. minuti, iz penala kojega je vidio jedino nesigurni sudac Mudrinić iz Apatina. U preostalih sat vremena igralo se dosta nervozno, pa je arbitar, poglavito štiteći sebe od prigovora, podijelio čak osam javnih opomena. U takvom ozračju domaćini nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak, a gosti, prezadovoljni postignutim, rutinski su sačuvali prednost vrijednu tri boda. U narednom kolu ŽAK će gostovati kod ekipe Omladinca u Bukovcu.

Samo bod

BAČ – U drugom jesenskom kolu Tvrđava je u Baču prepustila dragocjen bod solidnoj ekipi Zadrugara iz Spskog Miletića. Svaki od takmaca po jednom je zatresao protivničku mrežu, a bodom svakako mogu biti zadovoljniji gosti. Bačani će u narednom kolu gostovati u Stanišiću, kod istoimene ekipe. 

Područna liga Subotica
Goleada u Bajmaku

TORNJOŠ – S gostovanja u Tornjošu Radnički 1905 se vratio s tri nova boda. Jedinim zgoditkom, postignutim u prvom poluvremenu, zabilježio je pobjedu protiv vrlo borbene ekipe Tornjoša. U narednom kolu Bajmačani će ugosti ekipu Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja.

Ispuštena pobjeda

KUCURA – U vrlo borbenoj utakmici u Kucuri domaća Iskra je rezultatom 2:1 (2:0) svladala ekipu Đurđina. U narednom kolu Đurđinci će ugostiti ekipu Sloge iz Ostojićeva. 

Kriket
Spektakl u Monoštoru

MONOŠTOR – Tijekom proteklog vikenda, u okviru B lige prvenstva Srbije u najkraćem i najpopularnijem formatu kriketa – T 20, ekipa Bodrog Deers (Bodroški jeleni) u Monoštoru je ugostila dvije beogradske ekipe, Centurion i Sava. Beograđani su u tri utakmice bili bolji od mlade i perspektivne ekipe domaćina. Centurion, predvođen iskusnim reprezentativcem Srbije Draganom Đokićem, slavio je u subotu rezultatima 59:60/3 i 92:43, a u nedjelju Sava je zabilježila pobjedu nad već umornim domaćinima rezultatom 120:45. Igrači Bodrog Deersa Denis Balog s postignutih 23 poena i šesnaestogodišnji Danijel Petrović s bacačkom statistikom 5–2, koja je i rekord u svim domaćim natjecanjima od 2009. godine, pokazali su zavidnu razinu igre. Kapetan ekipe i predsjednik monoštorskog kluba Ivan Civrić najavio je ulaganja u infrastrukturu radi podizanja razine kvalitete kriketa i dalju promociju ovoga sporta na području Sombora. U obraćanju medijima napomenuo je da su članovi kluba za sada poglavito pripadnici romske manjine iz Monoštora i izrazio želju da se u ovaj sport uključe i drugi žitelji s područja Zapadne Bačke. »Ovaj sport ima perspektivu, ja sam prošle godine nastupao za reprezentaciju Srbije na međunarodnom turniru na Krfu. Kriket federacija Srbije namjerava nekoliko naših mladih igrača uključiti u kampove omladinske reprezentacije«, rekao je među ostalim Civrić. Naredne utakmice Monoštorci će igrati u Beogradu protiv Save i zemunskih Terijera. Tijekom boravka u Monoštoru, domaćini su rivalima iz Beograda priredili nezaboravan izlet, na kojem su upoznali rezervat prirode Gornje Podunavlje i nekoliko seoskih turističkih domaćinstava.

MNL Sombor – Apatin – Kula – Odžaci 1. razred
Pobjeda na startu

MONOŠTOR – Na startu nove sezone Dunav je na svojem travnjaku pogocima Leona Mrvičina i Željka Balaža zabilježio pobjedu od 2:1 protiv uvijek neugodne Mladosti iz Kruščića. U narednom kolu Monoštorci će gostovati u Kuli, kod istoimene ekipe.

Goleada za jedno poluvrijeme

BEREG – Na startu novoga prvenstva ekipa Dinama 1923 je na svojem travnjaku za samo jedno odigrano poluvrijeme zabilježila pobjedu od 6:0. Nakon odmora ekipa Jedinstva iz Ribareva nije izlazila iz svlačione, a čelnici su tvrdili da više igrača nije u stanju nastaviti utakmicu zbog ozljeda. U narednom kolu Berešci će gostovati u Kruščiću, kod ekipe Mladosti.

MNL Sombor – Apatin – Kula – Odžaci 2. razred
Startaju i Sonćani

Narednog vikenda startat će i ekipe posljednjeg ranga. U premijernoj utakmici u Sonti Dinamo će ugostiti ekipu Graničara iz Riđice.
Ivan Andrašić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika