Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Iza­bra­no no­vo čel­ništvo

SONTA – Godišnja skupština KPZH »Šokadija«, održana 21. siječnja u vjeronaučnoj dvorani župnog doma u Sonti, bila je ujedno i izborna. Skupu je nazočilo pedesetak punoljetnih članova Zajednice, te gosti: predsjednik Savjeta MZ Sonta Antun Zlatar, tajnik MZ Tomislav Silađi, predsjednik Mjesnog odbora DSHV-a Ivan Kozbašić, predsjednik NK »Dinamo« Saša Krstin, i sponzori »Šokadije« Ljiljana i Lovro Zlatar iz Sombora, koji su izrazili želju biti primljeni u članstvo, što je aklamacijom i ostvareno.
Predsjednik »Šokadije« Dejan Bukovac pozdravio je članove i goste, te predložio radno predsjedništvo, a nakon usvajanja prijedloga, vođenje skupštine preuzeo je predsjednik radnog predsjedništva Zvonko Tadijan. 
Nakon izbora dva ovjerovatelja zapisnika, predsjednik Bukovac je prezentirao opsežno izvješće o radu u protekle četiri godine, a zaseban osvrt na potpisivanje Povelje o osnivanju međunarodne asocijacije »Šokačka grana«, te o perspektivama te asocijacije, dao je Zvonko Tadijan. Skupština je ovo izvješće usvojila jednoglasno, a isto tako i financijsko izvješće, te program rada i financijski plan za 2006. godinu. 
»Ne smijemo stati na dosad osiguranim sponzorstvima. Jako nam je bitno što smo uspjeli osigurati sponzorstvo Pivovare MB i nekoliko obrtnika, medijsko sponzorstvo novosadskog »Dnevnika«, osobito dobru suradnju s NIU »Hrvatska riječ«, no pred nama je vrijeme u kojemu ćemo se sve manje oslanjati na proračunska sredstva, i bit ćemo prinuđeni tražiti alternativna. Zbog toga moramo nastaviti s nastojanjem da proširimo krug potencijalnih sponzora«, napomenuo je Tadijan. 
Nakon »administrativnih« točaka, pristupilo se izboru novih dužnosnika »Šokadije«.
»Vodili smo računa kako o kontinuitetu rada, tako i o ranije izraženim željama članstva, te o osvježenju dužnosničke strukture«, obrazložio je prijedlog starog predsjedništva predsjednik Dejan Bukovac. 
O raspoloženju članstva glede iznesenog prijedloga najbolje sudi podatak da protuprijedloga nije bilo i da su jednoglasno izabrani članovi novog Predsjedništva: Ivan Andrašić, Dejan Bukovac, Stipan Lukić, Zvonko Tadijan, Ivan Vidaković i Mata Zec, a po dužnosti sedmi član je predstavnik Umjetničkog odbora »Šokadije«, kojega tvore voditelji odjela i njihovi zamjenici. U nadzorni odbor izabrani su Viktor Feher, Spomenka Kuruc i Agata Rižanji. 
Po Statutu »Šokadije« Predsjedništvo na konstitutivnoj sjednici bira predsjednika, dopredsjednika, tajnika i rizničara. Na koncu, Zvonko Tadijan se u ime novoizabranog Predsjedništva zahvalio članstvu na izboru, a isto tako na dosadašnjem radu i postignutim rezultatima, te obećao da će nova garnitura nastaviti započeto i pokušati unaprijediti rad gdje god je moguće. 
Već u nedjelju 22. siječnja održana je i sjednica Umjetničkog odbora, na kojoj je odlučeno da se aktiviraju likovni i etnološki odjel, koji su do sada postojali samo formalno. U cilju unapređenja rada i rasterećenja pojedinaca, došlo je i do izmjena u dužnosničkoj strukturi, tako da je za voditelja Dramskog odjela postavljena Ljiljana Tadijan, za zamjenika Ivan Andrašić, za voditelja Folklornog odjela Terezija Bukovac, za voditelja Dječjeg folklornog odjela Damir Zec, za zamjenika Kata Bukovac, za voditelja Pjevačkog zbora Katarina Gal, za voditelja Tamburaškog orkestra Stipan Lukić, za voditeljicu Likovnog odjela Svetlana Zec i za voditeljicu Etnološkog odjela Eva Lukić. U odjelima u kojima nisu postavljeni zamjenici voditelja, to će biti urađeno u što kraćem roku, na prijedlog voditelja odjela. Za predsjednika Umjetničkog odjela jednoglasno je izabrana Ljiljana Tadijan, a za dopredsjednika Damir Zec, koji je od strane odbora delegiran za člana predsjedništva »Šokadije«. Na sinoćnoj, konstituirajućoj sjednici novoizabranoga Predsjedništva jednoglasno su postavljeni novi dužnosnici: predsjednik Zvonko Tadijan, dopredsjednik Dejan Bukovac, tajnik Ivan Andrašić i rizničar Ivan Vidaković.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika