Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Osi­gu­ra­ni uvje­ti za cje­lo­go­dišnje ak­tiv­no­sti

Na dan 36. obljetnice postojanja, u Velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centa »Bunjevačko kolo« u Subotici, 18. siječnja, održana je svečanost u povodu puštanja u rad i blagoslova sustava plinskog grijanja.
Polovicom 2004. godine na Skupštini HKC-a izabrano je novo rukovodstvo koje je u svojemu programu kao prioritet zacrtalo i konačno rješavanje sustava grijanja, a time i osiguranje uvjeta za rad svih odjela Centra tijekom cijele godine.
»Poslu se pristupilo u posljednjih nešto više od godinu dana. Dosta je vremena otišlo na pripremu tehničke dokumentacije, a zatim se aktivno radilo na osiguranju neophodnih financijskih sredstava. Najveću financijsku potporu dali su: SO Subotica (1.000.000 dinara), Pokrajinsko tajništvo za upravu, propise i nacionalne manjine (250.000 dinara), te Generalni konzulat RH u Subotici (oko 2.000 eura). Projektant te izvođači radova bili ‘Termo-projekt’, ‘Imos’, ‘Noe’ i ‘Elektro inženjering’, a stratešku potporu dala je subotička ‘Toplana’. Vrijednost cijeloga projekta je oko 1.500.000 dinara. Svi izvođači su isplaćeni, tako da ovaj projekt neće financijski opterećivati redovito poslovanje Centra«, rekao je o završetku radova predsjednik Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« Mirko Ostrogonac.
Sama svečanost otpočela je vokalnim nastupom skupine članova reprezentativnog sastava Folklornog odjela Centra, zatim stihovima Tina Ujevića koje je za tu prigodu govorila Mirjana Horvacki, a pozdravni je govor održao predsjednik Centra Mirko Ostrogonac upoznavši nazočne sa samim tijekom realizacije projekta iskazavši tom prigodom zahvalnost financijerima i izvođačima na ukazanoj potpori i uspješnoj suradnji.
Prigodan je govor održao je i potpredsjednik »Bunjevačkog kola« velečasni dr. Andrija Kopilović, a sustav plinskog grijanja je blagoslovio katedralni župnik msgr. Stjepan Beretić. 
Među uzvanicima ove svečanosti, bili su predstavnici Generalnog konzulata RH u Subotici na čelu s generalnim konzulom mr. Davorom Vidišem, zatim predsjednik Općine i njegov zamjenik, Géza Kucsera i Petar Kuntić, te predstavnici tvrtki-izvođača ovoga projekta, čelnici nekoliko hrvatskih instutucija i svećenstvo.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika