Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Memorijal Stipan Bakić

Na turniru je sudjelovalo tridesetak stolnotenisača, rekreativaca, koji su se natjecali u dvije starosne kategorije. U kategoriji igrača od 17 do 60 godina prvo mjesto osvojio je Bogdan Cvetićanin iz Apatina, koji je ovim uspjehom potvrdio prošlogodišnji naslov prvaka. U kategoriji igrača iznad 60 godina najbolji je bio Josip Antičević, Somborac koji živi u Novom Sadu. 
»Draž stolnog tenisa je u tome što vam kao pojedincu daje samopouzdanje, jer bez obzira na to što ste dio neke ekipe vi se natječete sami. U finalu sam svladao viceprvaka Srbije tako da pobjeda za mene ima još veći značaj«, kaže Antičević. 
U finalu poraženi Beograđanin Miloš Kramaršić prvi puta je sudjelovao na Nazorovom memorijalu. 
»Počeo sam prije nekoliko godina igrati stolni tenis kao rekreativac i ove godine uspio sam među veteranima, u svom godištu, osvojiti titulu viceprvaka Srbije. Drugo mjesto osvojio sam i ovdje u Somboru. Naravno, ukoliko me pozovu, doći ću i naredne godine«, kaže Miloš Kramaršić.
Nazor stolnoteniski turnir ogranizira uz potporu somborskog Stolnoteniskog kluba ŽAK. 
»Ovo je susret rekreativaca, što znači da registrirani igrači nemaju pravo sudjelovati na ovom natjecanju. Po mojoj procjeni ovo je do sada najbolji turnir i što se tiče kvalitete igrača i same organizacije. Inače ovo je i jedini turnir u Somboru koji okuplja rekreativce«, kaže Miroslav Ranisavljević iz STK-a Žak iz Sombora.
»U arhivu Društva sačuvan je podatak da je 1946. godine održan prvi prijateljski susret između stolnotenisača Bačke i Željezničara, a stolni tenis se u Društvu igrao od osnivanja HKD-a Miroljub. Ove godine sudionici su došli iz Beograda, Novog Sada, Bečeja, Subotice, Apatina, Stapara, Prigrevice. Ne natječu se klubovi već igrači i mogu reći da je ovaj jubilarni, deseti po redu turnir što se tiče kvalitete igrača premašio sve prethodne turnire«, kaže pročelnik Nazorove sportske sekcije Pavle Matarić. 
Z. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika