Arhiv tekstova Arhiv tekstova

HKC: HDF nije imao nikakvog udjela u spašavanju Bunjevačkog kola

Ovim putem HKC Bunjevačko kolo ograđuje se od izjave dane u spotu u okviru političke kampanje Grupe građana Hrvatski demokratski forum. Izjava u kojoj se tvrdi da je pomenuta grupa građana »spasila Bunjevačko kolo« neistinita je iz više razloga, a najvažniji jest da Hrvatski demokratski forum u tome nije imao nikakvog udjela. Istine radi, pojedinci ove grupe građana su svojevremeno bili dio pokrenute inicijative da se izbjegne službeni stečaj udruge, ali su ga neslužbeno ipak proveli na način da su se mnogi povjeritelji »dobrovoljno« odrekli svojih potraživanja. 
Također je upitno u kojoj mjeri je tada »spašen« Hrvatski kulturni centar, što može posvjedočiti sadašnja uprava koja se suočila s velikim problemima nakon tog tzv. spasa, kao što su propuštena žalba na rješenje oduzimanja prostora Centru na koji je do tada imao pravo trajnog korištenja, loše vođena obnova restorana, nepovoljan ugovor potpisan s upravom Grada Subotica kojim nisu uzeta u obzir ogromna ulaganja izvedena u periodu prije potpisivanja ugovora, pa sve do velikih gubitaka u poslovanju i novih dugova prema povjeriteljima. 
HKC Bunjevačko kolo je udruga koja se 50 godina bavi očuvanjem kulture i tradicije Hrvata i ne želi biti predmet političkih nadgornjavanja i svojatanja. Zahvalni smo svim dobronamjernim pojedincima i institucijama koji su do sada pomagali. Dobronamjernima smatramo sve one koji pomažući ne žele sebi prisvajati zasluge i javno ih promovirati. Promocija i zahvala svakom tko je pridonio neće izostati, ali to je zadaća uprave i članova HKC-a Bunjevačko kolo i mi ju vrlo rado ostvarujemo. 
Predsjednik HKC-a Bunjevačko kolo 
Lazar Cvijin 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika