Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Hrvatski demokratski forum na izborima u Subotici

Na rednom mjestu broj 9 na izborima za Skupštinu Subotice proglašena je lista grupe građana Hrvatski demokratski forum. Na listi, čiji je nositelj Zvonimir Perušić, nalazi se 23 kandidata i kandidatkinja, a ukupno je za ovu listu prikupljeno 719 potpisa podrške. 
»Ovo je jedina hrvatska lista u posljednjih 15-16 godina. Proteklih godina nijedna hrvatska stranka nije izašla samostalno na izbore. Stranka koja se predstavlja kao zastupnik interesa Hrvata u Srbiji stalno je izlazila na izbore u koaliciji s velikim beogradskim strankama, a to čini i danas. Primarno nam je da vratimo i ugled i dostojanstvo hrvatske zajednice u ovom gradu. Da vratimo prije svega kod nas samopoštovanje jer nas dugo nije bilo u sustavu, u institucijama ovog grada. Ne mogu reći da smo izopćeni nečijom voljom nego je to rezultat loše politike i lošeg odnosa onih koji se predstavljaju kao zastupnici Hrvata. Mi vjerujemo da to možemo izmijeniti, vjerujemo da utjecaj hrvatske zajednice u društvenom životu Grada Subotice može biti mnogo bolji nego sada, a vjerujem i da doprinos Hrvata daljem razvoju našeg grada može biti kudikamo bolji i kvalitetniji. Ljudi koji su okupljeni oko liste HDF-a meni ulijevaju nadu da je moguće da situacija za hrvatsku zajednicu bude bolja, a samim tim korist će imati i svi građani našeg grada«, rekao je Perušić nakon proglašenja izborne liste. 
Kandidati na listi su: Zvonimir Perušić, Marinko Prćić, Adriana Beniš, Ljerka Dražić, Ivan Peić, Eržebet Ujvari, Marko Vidaković Hadnađ, Željka Antal, Vedran Jegić, Beata Salma, Stjepan Palenkić, Slavica Kovačić, Dragan Evetović, Jelica Sarić, Ivan Perušić, Slavko Sivić, Mirjana Evetović, Manda Rajković, Petar Bedić, Tihomir Vetel, Dragan Poljaković, Gordana Jurić i Kristina Sabo.
J. D.
(izvori: Subotica.info i Magločistač)

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika