Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

DD »Mljekara« jedina 
s HACCP certifikatom 
 
Dioničko društvo »Mljekara«, lider u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, jedino je u Srbiji i Crnoj Gori s međunarodnim HACCP certifikatom. Dnevni otkup sirovog mlijeka iznosi više od 170 tisuća litara, što je dovelo do rekordnog otkupa mlijeka u prošloj godini od čak 58 milijuna i 315 tisuća litara.
IPS
 
Učeničke mjesečne karte 
 
Na šalterima autobusnog kolodvora u tijeku je prodaja učeničkih mjesečnih karti za siječanj. Zbog čestih poziva građana i pritužbe na promjenu cijene karte na prigradskim linijama, iz JP »Subotica-trans« navode da do promjene u tarifnom sustavu nije došlo. 
»Promjena je nastala u dijelu koji je učenicima dotirala lokalna samouprava pa umjesto dosadašnjih 900, učenici sada plaćaju 1600 dinara. Subotica-trans i dalje odobrava iste popuste kao i do sada«, stoji na kraju priopćenja JP »Subotica-trans«. 
Da podsjetimo, Lokalna samouprava je svojom odlukom od 6. siječnja povećala participaciju za srednjoškolske učeničke karte za 80 posto, i sada karta stoji 1600 dinara, bez obzira na relaciju. 
Ekonomska cijena karte, primjerice, za Tavankut je 3.600, a za Bačku Topolu je 4.500 dinara. Iako Općina nema zakonsku obvezu da srednjoškolcima dotira prijevoz, ipak je iz proračuna izdvojeno 25 milijuna dinara u te namjene, kaže Edita Pinter Molnar, članica Općinskog vijeća. To je za 6 milijuna manje nego prošle godine, a ova sredstva bit će usmjerena u materijalne troškove škola.
MK
Obilježavanje Dana svetog Vinka 
 
Red vitezova vina Subotičko-horgoške pješčare »Arena Zabatkiensis«, (»Subotički pijesak«) obilježit će i ove godine Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara. Vitezovi će svoj dan proslaviti tradicionalnim prvim godišnjim izlaskom u vinograd i degustacijom novog vina. 
Okupljanje je zakazano za petak, 20. siječanj, u 11 sati u vinogradu Petra Čuvardića na Kelebiji, jednog od najboljih vinogradara ovoga kraja. Prvu ovogodišnju rezidbu, radi utvrđivanja stanja vinograda, obavit će Alojzije Stantić, vitez i senator vinskog reda »Arena Zabatkiensis«, a o tom običaju govorit će i dr. Mihály Fülöp, Veliki majstor reda »Sveti Vinsent« iz Segedina. 
Vitezovi ovdašnjeg vinskog reda održat će i svoju godišnju skupštinu, a potom će se, prema tradiciji, degustirati i komentirati novo vino od prošlogodišnjeg roda. Adresa na kojoj će se obilježiti Dan svetog Vinka je Bajski vinogradi 361, a na kući se nalaze viseće oznake – grozd i bure.
IPS
 
Naslov za momčad Renesansa Mobitel 
 
Finalnim susretom izmedu momčadi Renesansa Mobitel i Sportske kladionice »Taš« iz Bačke Topole završen je tradicionalni malonogometni turnir u subotičkoj Dvorani sportova. Uvjerljivom igrom i pobjedom u posljednjem, odlučujućem susretu, malonogometaši Renesanse Mobitela stigli su do naslova najboljih izmedu 18 momčadi koje su započele natjecanje 26. studenog prošle godine. Svečano ozračje finalnog dana, u prijateljskim susretima, uveličali su i mali nogometaši Bačke i Severa (1996. godište), veterani Bačke i Spartaka, te selekcija Subotice protiv momčadi Zlatibor Vode. 
U susretu za treće mjesto momčad, poslije izvođenja kaznenih udaraca, Sportske kladionice Taš (Subotica) je bila bolja od rivala iz Duda Marketa.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika