Arhiv tekstova Arhiv tekstova

RIK: Prve četiri izborne liste

Republička izborna komisija je do 9. ožujka proglasila četiri izborne liste za izbore za narodne zastupnike Narodne skupštine, raspisane za 26. travnja 2020. godine – listu »ALEKSANDAR VUČIĆ - ZA NAŠU DECU«; Listu Dr VOJISLAV ŠEŠELJ SRPSKA RADIKALNA STRANKA; Listu »Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor«, koja ima položaj političke stranke nacionalne manjine i Listu »IVICA DAČIĆ - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma«.
 
Nova koalicija – Ujedinjena demokratska Srbija 

Srbija 21, koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum izaći će na sve izbore u koaliciji pod nazivom Ujedinjena demokratska Srbija, a na njihovoj listi naći će se i zastupnica Demokratske stranke Gordana Čomić. 
Jedan od predstavnika Srbije 21 Marko Đurišić rekao je da je i pored razlika, ovu koaliciju spojila borba za europsku, građansku Srbiju. Đurišić je dodao da će Ujedinjena demokratska Srbija, uz parlamentarne i pokrajinske, izaći i na lokalne izbore u više od sto gradova i općina i biti opcija za ljude koji se žele boriti i izaći na izbore i pored prijetnji i ucjena.
Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije rekla je da ta stranka ne želi odustati od borbe, jer se odluka da prošle godine na kratko bojkotira parlament pokazala kao pogrešna. Macura je dodala da je borba kroz institucije nezamjenjiva i da ova koalicija treba u budućem parlamentu biti garant nastavka puta Srbije k Europskoj uniji.
LSV je našla saveznike kako bi bili alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića, ali i nacionalističkoj i centralističkoj oporbi, rekao je dužnosnik Lige Bojan Kostreš. On je istakao da Srbija zaslužuje Ujedinjenu demokratsku Srbiju kako bi se suprotstavila režimu, ponudila rješenja i da je bolje izaći na izbore i pod lošim uvjetima »nego ostaviti Vučića da i dalje ima sve«.

  • Doček NS2020
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay