Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Novi twiter predsjednika DSHV-a

Nakon mjesec dana bezuspješnog »oživljavanja«, otvoren je novi twitter nalog predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Naime, prije mjesec dana, 7. siječnja, oboren je twitter nalog predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova na domeni @zigmanov. Na portalu ove stranke navodi se kako se to dogodilo »neočekivano i, čini nam se, ničim izazvano«, budući da predsjednik DSHV-a »nikada nije objavljivao neprimjerene sadržaje, ili pak one koji bi vrijeđali po bilo kojoj osnovi druge ili neke druge kompromitirajuće elemente, tj. nije bilo razloga za suspendiranje«. 
Stoga, smatra predsjednik ove stranke, bilo je opravdano za pretpostaviti da je »obaranje« twitter naloga Tomislava Žigmanova na domeni @zigmanov izazvano izvana, te da iza toga stoje strukture koje nisu naklonjene Hrvatima u Srbiji.
»U proteklih mjesec dana učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se ponovno uspostavi, to jest da profunkcionira twitter nalog @zigmanov, međutim nismo imali uspjeha. Stoga je predsjednik DSHV-a odlučio, kao svoj službeni twitter nalog, otvoriti novi i to na adresi @tomezig. Na njemu će, kao i na prijašnjem, objavljivati informacije, iznositi stajališta i komentirati društvene i političke događaje i procese iz vizura interesa Hrvata u Srbiji koje predstavlja DSHV«, navodi se u priopćenju.
Twitter nalog predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova @zigmanov počeo je objavljivati sadržaje u studenome 2015. godine, a prije nego li je oboren imao je 990 postova i više od 500 pratitelja. »Broj pratitelja se naglo počeo povećavati u proteklih nekoliko mjeseci, što je uvjetovano aktualnošću objavljenih sadržaja i njihovom relevantnošću. Istaknut ćemo još i činjenicu da su u posljednje vrijeme učestalija i referiranja i pozivanja medija na twitter nalog predsjednika DSHV-a Tomislava Žigmanova«, navodi se u priopćenju. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika