Arhiv tekstova Arhiv tekstova

No­va pri­jet­nja smrću

Zamjenik pokrajinskog tajnika za informacije Sándor Bálint izjavio je 6. siječnja kako mu je nepoznati čovjek uputio prijetnje smrću, koje su bile i nacionalno motivirane.
Balint je novinarima rekao kako mu je, nakon što je izašao iz automobila kod benzinske crpke, prišao čovjek koji je izašao iz »opel corse«, koji ga je prethodno pratio automobilom i zaprijetio mu.
»Na moje pitanje u čemu je problem i zašto me prati, odgovorio je kako ću saznati veoma brzo. Rekao mi je: ‘Nemoj misliti da si neprimijećen, snimljen si sa svojim šmekerima i brzo će ti odletjeti glava’. Rekao sam mu da ga prvi put vidim i da ne znam o čemu priča«, kazao je Bálint.
Dodao je kako je čovek nastavio s prijetnjama i da mu je uputio i uvrede na nacionalnoj osnovi.
»To što mi je rekao je toliko ružno da ne mogu ni citirati. Govorio je kako on zna što ja mislim o Srbima, a ja ne mislim ni o kome, niti o Srbima ni o Mađarima, ništa loše«, kazao je Bálint.
Sándor Bálint je bio u proteklom desetljeću osam godina glavni urednik dnevnog lista na mađarskom jeziku »Magyar Szó«.
On je kazao kako mu je poznato da je u vrijeme dok je bio u listu »Magyar szó« bio praćen, ali je dodao da nije mogao ni sanjati da se tako nešto događa i danas.
Balint je naveo kako je policiji prijavio slučaj i registarske oznake automobila.
»Oni su našli čovjeka koji je potom tvrdio da sam ja zapravo naglo zakočio ispred njega, što nije točno«, kazao je Bálint. U novosadskoj policiji Beti je potvrđeno kako je slučaj prijavljen i da se radi na utvrđivanju činjenica. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika