Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Otvo­re­no re­kon­stru­i­ra­no Grad­sko kli­za­lište

Na zadovoljstvo mnogobrojnih klizača, najviše djece i mladih, u nedjelju, 8. siječnja, svečano je otvoreno rekonstruirano Gradsko klizalište na Stadionu malih sportova u Lenjinovom parku. Nova i sigurnija tehnologija omogućuje jeftinije i lakše pravljenje leda, istaknuo je na svečanom otvorenju gradonačelnik Géza Kucsera ispričavajući se građanima što su do sada bili uskraćeni za ovaj zimski sport. 
»Urađeni poslovi veoma su značajni za naš grad, a važno je istaknuti da će ovom tehnologijom sezona klizanja biti duža«, kaže Kucsera. 
Za rekonstrukciju je izdvojeno 29 milijuna dinara od čega je 12 milijuna dalo Ministarstvo financija, ostatak je kredit kojega je podiglo JP »Stadion«, a SO Subotica je preuzela otplatu kredita u roku od 2 godine. 
O problemima nastalim tijekom rekonstrukcije govorio je direktor Direkcije za izgradnju općine Dragan Trklja. 
»Bilo je velikih problema oko sklapanja i isporuke opreme. Međutim, poslije probijanja rokova, danas smo svjedoci kako klizalište funkcionira, a nova tehnologija moći će se iskoristiti i u budućnosti«, rekao je Trklja. 
Podsjetimo, inspekcijskim rješenjem Gradsko klizalište je u srpnju prošle godine zatvoreno zbog dotrajale stjenke rashladnog uređaja koja je obavijala rezervoar amonijaka. 
»Zbog većih mogućnosti koje nudi nova sklopivo-rasklopiva oprema, sezona klizanja će biti duža«, rekao je direktor JP »Stadion« mr. Svetislav Rajšić. »Prvi put poslije 35, gotovo 40 godina imamo kvalitetnu ledenu površinu sa sustavom hlađenja koji se koristi u svijetu. Interesantno je da ledenu površinu možemo prenijeti bilo gdje pošto postoje planovi da se pravi zatvorena dvorana za zimske sportove«, ističe Svetislav Rajšić. Građani klizalište mogu koristiti svakog dana od 10 do 12 sati, od 16 do 17 i 18 do 20 sati. Ulaznice stoje 100 dinara, a za djecu predškolske dobi uz pratnju staratelja ulaz je slobodan. Bit će omogućeno i iznajmljivanje klizaljki, a za tu mogućnost naručeno je 100 pari svih veličina klizaljki. Također će se obavljati oštrenje klizaljki.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika