Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Hrvatske zvijezde i mlade muzičke nade na proslavi

Doček u Novom Sadu, koji slavi dvije Nove godine, dva računanja vremena, dva kalendara, dva pisma, dva koncepta, ističe jedinstvo različitosti i interkulturalnost, kao jednu od glavnih karakteristika buduće Europske prijestolnice kulture. U tome se ogleda i koncept manifestacija Doček 2020. ali i 7528. do kog je ostalo još svega nekoliko dana, koji dovodi domaće, regionalne i svjetske zvijezde, mlade i nadarene nade čija je karijera tek u usponu, ali i legendarna imena. Mnogi od njih bit će iz Hrvatske...

Dado Topić & Time after time  

Dado Topić i njegov bend Time after time uveličat će proslavu Dočeka 7528. u Novom Sadu. Čuveni muzičar koji je karijeru započeo šezdesetih godina još uvijek stvara i nastupa s nesmanjenim entuzijazmom, tako da s pravom važi za živu legendu rock scene. U Novom Sadu Dado Topić i Time nastupili su još 1976. godine kada je u Studiju M nastala snimka zabilježena na duploj ploči Randevu s glazbom. Dado Topić & Time after time nastupit će 13. siječnja u kulturnom centru Petőfi Sándor od 22 sata. 

Let 3

Energični nastupi, provokativni tekstovi, autentičan izgled i kostimi, slobodni, hrabri, iskreni – Let 3 stiže pravo iz ovogodišnje Europske prijestolnice kulture Rijeke u grad koji će sljedeće godine ponijeti tu titulu, Novi Sad. Nastup tog hrvatskog sastava, koji inače nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posebno će 13. siječnja donijeti nešto novo i nesvakidašnje, s obzirom na to da je lokacija Mala dvorana SNP-a od 20 sati. Uz njih stiže i Marijači bend El Combo.

Aklea Neon

Doček 7528. obilježit će i afro-soul i etno ritmovi koje donosi Osječanka Aklea Neon, putujuća muzičarka i kantautorica. U medijima je poznata kao vila ritma i bita, što se jasno vidi u njenom prepoznatljivom stilu i pjesmama koje se kreću negdje između rege ritmova i nježnih ljubavnih melodija. Nastupit će u Kulturnom centru Novog Sada 13. siječnja, prije pančevačkog dvojca Ljubičice. Ulaz za njen nastup je besplatan.

Lollobrigida
Elektro-pop sastav Lollobrigida, poznat po energičnim nastupima i zaraznim pjesmama koje variraju između diska osamdesetih, panka i opuštajućih ljetnih melodija, stiže u Novi Sad za doček 7528. Vesela petorka Lollobrigide uvijek nastoji publici priuštiti nešto više od običnog koncerta, te veliku pažnju posvećuju interpretaciji koja je uvijek originalna, ironična, zabavna i otkačena. Bend će nastupiti 13. siječnja u kulturnoj stanici Svilara od 19 sati.

Elemental

Popularna hip-hop grupa iz Hrvatske Elemental, koja je prošle godine proslavila 20 godina postojanja stiže pred novosadsku publiku u okviru dočeka 7528. Proslavili su se novim zvucima i drugačijim pristupom hip-hopu kombinirajući ga s džezom, soulom, fankom, regeom i rock muzikom, nastupali su sa Zagrebačkom filharmonijom, Kubizmom i mnogim drugim sastavima, te svoj pravac približili široj publici. Elemental će nastupiti 13. siječnja u Kožari Srpskog narodnog pozorišta od 22 sata.

Svemirko

Zasigurno jedna od najzanimljivijih pojava na muzičkoj sceni Balkana – hrvatska petorka benda Svemirko dolazi u Novi Sad i nastupa u okviru spektakla koji se očekuje za doček 7528. Za samo dvije godine koliko postoji, ekipa Svemirka postigla je veliki uspjeh albumima Vanilija i Tunguzija. Svemirko će nastupiti 13. siječnja u Kino dvorani Željezničke stanice od 21 sat.

Podsjećamo, za razliku od dočeka 2020., kada su svi sadržaji bili besplatni, u centru grada na otvorenom, doček 7528. je u zatvorenim prostorima, širom grada u večernjim satima. Ulaznice se mogu pronaći na prodajnim mjestima Gigs tixa i na sajtu. Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica mogu se pronaći na sajtu Dočeka (docek.ns2021.rs) i na društvenim mrežama.

  • Doček NS2020
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay