Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
To­mas 
naj­bo­lji no­go­me­taš Tur­ske
 
Nogometaš Galatasaraya i hrvatski reprezentativac, Stjepan Tomas, proglašen je za najboljeg nogometaša 2004. godine u Turskoj. Značaj ovom laskavom priznanju daje činjenica da je ovaj stasiti obrambeni igrač izabran od strane svojih neposrednih kolega, trenera i nogometaša.
 
Tenis
Da­ven­port pr­va, Šprem 18.
 
Prvo mjesto WTA ljestvice najboljih svjetskih tenisačica u 2004. godini osvojila je Amerikanka Linsday Davenport. Dvije najbolje hrvatske tenisačice Karolina Šprem (18.) i Jelena Kostanić (35.) dokazale su da ženski tenis u Hrvatskoj ima dostojne nasljednice Ive Majoli koja se ove godine povukla iz aktivne karijere.
Fe­de­re­ru tron, Lju­bi~i} 22.
 
Najbolji svjetski tenisač današnjice Švicarac Roger Federer uvjerljivo je prvi na svjetskoj ATP ljestvici. Najbolje plasirani hrvatski tenisač je Ivan Ljubičić koji zauzima 22. mjesto, a mjesto u prvih trideset najboljih ima i Mario Ančić (29.) Uspješnu sezonu hrvatskog tenisa zaokružuje i treći igrač unutar najboljih 100, Ivo Karlović (59.)
 
Automobilizam
Hr­vat­ska po­sa­da 
na re­li­ju Da­kar
 
S prvim danom Nove 2005. godine započinje još jedno izdanje atraktivnog »Dakar« relija koji ove godine starta iz Barcelone. Kao i prošle godine Hrvatska će imati svoju posadu koju čine Zvonimir Martinčević i Martin Frčko, a Cro Dakar team vozit će se u znatno ojačanoj (220 KS) Toyoti Land Cruiser.
 
Nogomet
Za­jec 
pre­po­ro­dio Por­tsmo­uth
 
Nekadašnji proslavljeni hrvatski nogometni as, Velimir Zajec, uspješan je i na trenerskom polju. Nedavno preuzevši engleskog Premier ligaša momčad Portsmoutha, uspio ga je odličnim rezultatima preporoditi i dovesti u sigurnost središnjeg djela tablice. Posljednja pobjeda u gostima protiv Crystal Palacea (1:0), samo je potvrdila zašto je »Zeko« prošlog mjeseca izabran za menadžera mjeseca studenog.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika