Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Za­greb ova­ci­ja­ma is­pra­tio Ram­ba

Zaglušujućim ovacijama i kricima oduševljenja, zagrebačka je publika 21. prosinca uporno pokušavala na pozornicu vratiti Ramba Amadeusa i njegov prateći bend Mutant dance quartet, u ugodno popunjenom klubu Boogaloo (donedavni OTV-ov dom, koji starija publika radije pamti po nazivu RANS Moša Pijade). 
»Izvukli ste od mene dvostruko više nego što sam planirao, svaka čast obratio se odlično raspoložen glazbenik, jedini izvođač koji na svojim nastupima može savršeno ujediniti rockeriju, techno party, Pavarottija, lake note s ljetnih terasa i žestoke narodnjake«, kazao je Rambo Amadeus. Razgaljena je publika hipnotizirano, ozarenih lica pratila svaki njegov pokret. A majstor vrhunske zabave i ovaj ih je put do suza nasmijao te im, kako kaže, u sklopu koncerta besplatno darovao i mali tečaj grupne psihoterapije. 
Rambo, majstore, psihijatre, doktore; orilo se dvoranom. Kao što se i očekivalo, i ovaj put Rambo je briljirao britkim i duhovitim komentarima. »Neki od nas nadaju se da ćemo iz Azije prijeći u Europu bez većih tektonskih poremećaja«, dodao je u pauzi između dviju pjesama, još jednom zaradivši pljesak.
Zadovoljno mnoštvo uglas se sa svojim glazbenim ljubimcem prisjetilo njegovih brojnih rima, nizao se hit za hitom »Šakom u glavu«, »FAP mašina«, »Kataklizma komunizma«, »Sega mega«, »Otišo je svak ko valja«…, a pjevač u smiješnom sakou u jednom je trenutku na gitari zasvirao i čašom. Na rastanku je publici uslijedilo obećanje da sljedeći put stižu s novim pjesmama.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika