Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Maske za lice

Moj stan je pretvoren u veliku kuhinju i svaki dio ima poseban odjeljak. I to ne bi bilo iznenađujuće da cijeli stan ima samo jednu sobu, ali ne, sa mnom su kuharske čarolije ušle i u kupaonu i spavaću sobu. Čini se kao restoran čiji je glavni i jedini gost moje tijelo. Dakle, faza kuhanja i konzumiranja samo zdravih namirnica je prerasla u njegu cijele mene, pa sada, u ovoj fazi, uživam u spravljanju kupki i maski za lice. Preporod koji doživljavam je neopisiv i svima bih savjetovala da malo više pažnje i mažnje posvete sebi. Ne, nemanje vremena nije dobar izgovor, vremena za sebe uvijek mora biti, to je jedini ulog bez kojeg drugo ništa nije važno. Tijelo u kojem živite zahtijeva rad i samo mu ga vi možete pružiti. Dobro, može i maserka, psiholog, frizerka, ali je novac često dobar i jak izgovor, pa vam predlažem nekoliko recepta za masku, kako cijena kozmetičara ne bi smaknula i ovaj ugođaj s popisa.

Čokoladna maska za liječenje oštećene kože lica
Glavni sastojak ove maske je sirovi organski kakao koji spada u namirnice najbogatije antioksidansima. Kakao blokira štetne slobodne radikale, liječi rane, hidratizira i hrani kožu.
Potrebno: 2 žličice sirovog organskog kakaoa / 3 žličice vode.
Postupak: Sastojke pomiješati i dobro sjediniti. Ovisno o gustoći dodavati jedan od dva sastojka, po potrebi. Nanijeti masku na lice i ostaviti je 20 minuta. Nakon toga isprati masku s lica mlakom vodom. Obavezno uživati u ljepoti kože nakon maske.

Avokado i banana
Avokado mi je postao alfa i omega kuhinje. Kada sam pročitala sve njegove blagodati, pokušala sam iz koštice dobiti biljku ali mi ne polazi za rukom. Dok se to ne dogodi i kod mene počne rasti avokado, bit ću redovni njegov kupac. Danas ga stavljam na lice, a s obzirom na to da je savršeni izvor antioksidativnih karotenoida koji štite kožu od vanjskih utjecaja i ublažavaju vidljive znakove starenja, vjerujem da ćete i vi mojim korakom.
Potrebno: pola avokada / 1 banana / (opcijsko: jedan žumanjak).
Postupak: Sastojke ugnječiti i dobro sjediniti, nanijeti na lice i ostaviti 10 do 15 minuta. Masku isprati mlakom vodom.
Samo pažljivo prema sebi! Uživajte!
Gorana Koporan

Najava događaja

10.07.2020 - Izložba Cilike Dulić Kasibe u Subotici

HLU Croart iz Subotice organizira izložbu slika Cilike Dulić Kasibe u povodu 60 godina njezinog umjetničkog rada i 88 godina života. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak 6. srpnja, u izložbenoj galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici, s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Branimir Kopilović. Izložena djela moći će se pogledati do 19. srpnja 2020. godine.


 

  • Doček NS2020
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay