Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

21. sjednica HNV-a

Dvadeset i prva sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća bit će održana u utorak, 29. listopada, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, Ulica Kneza Miloša 62, s početkom u 18.30 sati.
Prethodno je u Subotici 22. listopada održana sjednica Odbora za kulturu na kojem je centralna točka bila prijedlog raspodjele sredstava po natječaju HNV-a, koji se zatim razmatrao na sjednici Izvršnog odbora, a razmatrat će se i usvajati na sjednici Vijeća. U utorak je održana i sjednica Odbora za obrazovanje na kojoj su razmatrane teme od značaja za obrazovanje na hrvatskom jeziku. Sjednica Izvršnog odbora održana je u četvrtak, 24. listopada. 


Suradnja Mladeži DSHV-a i HDZ-a

Predstavnici Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) kao gosti sudjelovali su nedavno u Osijeku na Nacionalnom danu Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), objavio je DSHV na svojem facebook profilu. Delegaciju DSHV-a činili su predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković i međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović. Oni su sudjelovali na skupu na poziv predsjednika Mladeži HDZ-a Ivana Vidiša. Tom prigodom predstavnici Hrvata iz Vojvodine su, osim Ivana Vidiša, razgovarali i s Karlom Resslerom zastupnikom HDZ-a u Europskom parlamentu te s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem koji je i voditelj stožera za izbore predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Na marginama skupa predstavnici Mladeži DSHV-a su se susreli te porazgovarali s premijerom Hrvatske i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem te mu prenijeli zahvale i pozdrave čelništva hrvatske zajednice u Srbiji. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika