Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Promocija ženskog inovacijskog poduzetništva

»Održavanje ovakve konferencije, koja potiče i snaži mlade žene da se otisnu u svijet poduzetništva, kulture ili medija veoma je važno«, rekla je u Arhivu Vojvodine 22. listopada na otvorenju Konferencije »Women in Business, Media & Culture«, pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević.
»Ono što kao žena i donositeljica odluka mogu poručiti mladim damama«, naglasila je Milošević, »jest da budu ambiciozne, hrabre i kreativne u zanimanjima kojima se bave i da ne zaborave da na veoma odgovornim funkcijama, ne samo u našoj zemlji već i u cijelom svijetu, sjede upravo dame, koje vrlo odgovorno obavljaju svoj posao«, rekla je Milošević.
Kao prva žena na funkciji pokrajinske tajnice za financije prisutnima se u uvodnom dijelu obratila i Smiljka Jovanović, koja je podsjetila na nedavno donošenje Zakona o rodnom budžetiranju, koji pridonosi ravnopravnosti spolova.
U ime kompanije Color Media Communications pozdravne riječi uputio je predsjednik Robert Čoban, podsjećajući da je ovo druga konferencija na tu temu. On je rekao da je prva bila održana u hotelu Sheraton, a da je danas u prostoru Arhiva Vojvodine postavljena multimedijalna izložba »Banska palata – priče iza priče«, autorice Ljiljane Dožić, posvećena velikom jubileju, osamdesetogodišnjici izgradnje Banovine.
Čoban je istakao da je veoma važno diskutirati o razvoju ženskog poduzetništva kako bi se mlade djevojke motivirale da odaberu željena zanimanja, a javnost upoznala s položajem i problemima žena u društvu. Sudionike konferencije, u ime Arhiva Vojvodine, pozdravila je pomoćnica direktora Milena Subić.
Na skupu koji je obuhvatio tri panela, posvećena biznisu, kulturi i medijima, govorile su upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević, glumica Vjera Mujović, organizatorica Fashion weeka Svetlana Horvat, Sofija Bajić iz Vitalona, vlasnica Medija ponta Nataša Heror, novinarka Radio-televizije Vojvodine Aleksandra Popović, poduzetnica Marija Radojčić i mnogi drugi.
Konferenciju su organizirali Color Media Communications, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Arhiv Vojvodine, s ciljem promocije ženskog inovacijskog poduzetništva na nacionalnoj i lokalnoj razini.
Izvor: www.vojvodina.gov.rs.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika