Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Najveća strana investicija

Na četvrtoj izvanrednoj sjednici Skupštine grada Subotice održanoj u utorak, većinom glasova (48 »za«, jedan protiv), donijeta je Odluka o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnom vlasništvu bez naknade gospodarskom društvu Boysen Abgassysteme d.o.o. Subotica. Ovom odlukom se neizgrađeno građevinsko zemljište u javnom vlasništvu grada Subotice, u Gospodarskoj zoni Mali Bajmak, ukupne površine 10 hektara, 13 ari i 94 četvorna metra otuđuje bez naknade gospodarskom društvu Boysen Abgassysteme d.o.o. radi realizacije investicijskog projekta koji obuhvaća ulaganje u vrijednosti od približno 55 milijuna eura i zapošljavanje najmanje 507 osoba na neodređeno vrijeme. 
Riječ o do sada najvećoj stranoj investiciji u Subotici, vrijednoj blizu 60 milijuna eura. Njemačka tvrtka Boyssen će vrlo brzo početi izgradnju pogona za proizvodnju ispušnih sustava površine 40.000 kvadratnih metara. 
»Svi bismo se trebali radovati otvorenju novih radnih mjesta. Siguran sam da je njemačka tvrtka ‘Boyssen’, koja će baš u Subotici izgraditi svoj proizvodni pogon, dobivala veće povlastice čak i iz gradova u regiji. Dakle, nije samo Srbija zemlja u kojoj se subvencioniraju strani investitori, to se radi i u državama Europske unije, poput Rumunjske, Bugarske i Hrvatske. ‘Boyssen’ je upravo odabrao Suboticu, iako je u našoj zemlji dobivao najmanje subvencija, zbog stručne i kvalificirane radne snage, povoljnog geografskog položaja i ažurne i odgovorne lokalne samouprave koja je vrlo brzo i učinkovito odgovarala na sve njihove zahtjeve. Ovo je veliki dobitak za Suboticu i svim sugrađanima čestitam dolazak nove, do sada najveće strane investicije u naš grad«, kazao je ovim povodom gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. 
H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika