Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Plivanje
Bez me­da­lja na EP u Beču
 
Najbolji hrvatski plivači nisu uspjeli osvojiti niti jednu medalju na Europskom prvenstvu u Beču, ali su zato zabilježeni odlični rezultati na korak od odličja. Najzapaženiji nastup ostvario je 19-godišnji Aleksej Puninski kojemu je nedostajalo samo 12 stotinki do bronce na 50m leptir. 
 
Skijanje 
Ja­ni­ca treća u sla­lo­mu
 
Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić nastavlja odličnim rezultatima nakon svog povratka na bijele staze. Prošlog vikenda u austrijskom Altenmarku ponovno se popela na pobjedničko postolje, osvojivši treće mjesto u slalomu. Vrijedan rezultat je ostvarila i Nika Fleiss, plasmanom na deveto mjesto. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Janica zauzima treće mjesto, sa samo 10 bodova zaostatka iza Ane Paerson.
Rukomet
Po­raz Rad­ni~ki Fi­de­lin­ke 
u re­van{u
 
Rukometaši Radnički Fidelinke iz Subotice poraženi su (32:24) u uzvratnom susretu osmine finala kupa EHF. Pobjeda od jednog gola na domaćem parketu nije bila dovoljna za plasman u četvrtfinale ovog europskog rukometnog natjecanja, ali je i sam plasman u 4. rundu hvale vrijedan za ovaj mladi subotički sportski kolektiv.
 
Rukomet
Bez pro­la­za u za­vršni­cu EP
 
Iako je uspjela zabilježiti pobjedu protiv selekcije Slovenije (30:29) u posljednjem susretu u skupini ženska rukometna reprezentacija Hrvatske nije uspjela izboriti plasman u borbu za medalje na Europskom rukometnom prvenstvu za žene u Mađarskoj. Dalje iz ove skupine prošle su reprezentacije Rusije, Slovenije i SiCG.
 
Nogomet
12. re­mi In­ter­a, 
eva­ku­a­ci­ja na Ber­na­beu
 
Podatak vrijedan za rubriku »Vjerovali ili ne« zabilježio milanski Inter još jednim, 12. po redu remijem u ovogodišnjoj sezoni talijanskog Calcia. Iako još uvijek jedina neporažena momčad u ligi, Inter je sa samo tri pobjede daleko od vrha koji uvjerljivo drži Juventus.
U 88. minutu ligaškog duela dva Reala, Madrida i Sociedada, pri rezultatu 1:1 susret je prekinut zbog dojave da je na stadionu podmetnuta bomba. Uslijedila je brza evakuacija igrača i posjetitelja i susret je prekinut.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika