Arhiv tekstova Arhiv tekstova

»Vješti­na« po­vrat­ka

Na ovogodišnjoj »Hit Paradi 2004« u Osijeku popričali smo s Massimom Savićem, jednim od najoriginalnijih glasova hrvatske pop i rock scene. Onima, koji su ga zbog njegovog nepojavljivanja na estradi otpisali, moramo reći– vratio se!
4Ova parada na određeni način predstavlja Vaš povratak na estradu ?
Pa, ja ovo baš i ne bih zvao povratkom, jer ja sam stalno tu, nigdje nisam otišao. Međutim, ovoga puta se sve previše zahuktalo oko mene, tako da izgleda da će se dogoditi nešto dobro..
4Nedavno ste primili prestižno priznanje vezano za vaš stajling. Kako se nosite s titulom najbolje odjevenog pjevača na hrvatskoj estradi ?
Ta titula me je doista oduševila! Drago mi je da ljudi primjećuju da se trudim da na sceni pokažem poštovanje i budem orginalan u isto vrijeme.
4Čuli smo da uskoro namjeravate izdati novi album….
Tako je! Za par dana izlazi novi album pod nazivom »Vještina ». To je inače album-obrada, ali među njima ima i nekih mojih pjesama. 
4Kakvu reakciju očekujete u javnosti nakon njegovog izlaska?
Dugo sam radio na ovom albumu. Na njemu će biti desetak pjesama koje su po mom mišljenju doista dobre. Prvi singl po imenu » Bacila je sve niz rijeku » su nekada izvodili Indexi, ide jako dobro. Kao konačno djelo sam ga pustio nekim ljudima i svima se dopada. Od ovog albuma očekujem puno, s obzirom da sam stvarno zadovoljan s njim.
4Na koji pravac »vuče« ovaj album? Jazz, pop?
Kada sviram jazz, sviram s Matijom (Dedić op. a) i od svega toga napravimo koncert. Ovo će biti jedan jako dobar pop album.
4Godine 1986. započeli ste bavljenje glazbom i vlastitom solo karijerom. Za tih 18 godina se mnogo toga promijenilo. Kakvo je vaše mišljenje o aktualnoj etno-pop – dance glazbi? Očito je da etno ima jako velikog utjecaja na svim ovim prostorima, jer je nacionalizam u jednom momentu eskalirao. Tako je sve ono što karakterizira naciju, pa i glazbeno, isplivalo na površinu. To je jedan prirodni proces. Ja sam se ipak trudio da radim neku drugačiju glazbu, da pratim neke svjetske trendove, koliko sam znao i umio. Trudio sam se da osluškujem one scene koje dominiraju i vode čitav svjetski glazbeni posao. Moje mišljenje o trendovskoj glazbi je sljedeće: pozdravljam svakoga tko radi iskreno i visoko profesionalno, taj posao i ima uspjeha. Za mene je i jedan vodoinstalater vrijedan štovanja, jer umije da postavi cijev tako da voda ne curi, voli svoj posao i ja njega respektiram, jer ja to ne umijem. Jedino ne cijenim one ljude koji su neiskreni i koji nude publici neke lažne emocije. To nikako ne podržavam! 
4Hoće li se još neki album s Vašim najvećim hitovima izdati, pokraj onog iz Croatia Records?
Pa, s obzirom da je Croatia Records nedavno izdala jedan book mojih najpoznatijih pjesama, stvarno ne planiram više. Znam da su i pirati već izdali nekoliko albuma mojih najvećih hitova, no dobro, vrijeme će pokazati da li je to više potrebno.
4Planirate nas uskoro posjetiti u Vojvodini i SiCG?
Da, naravno. Planiram gostovanja u Beog-radu, Novom Sadu i Subotici. No, pitanje je, da li ću te planove uspjeti realizirati.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika