Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Upozorenje SUP-a Sombor Bla­to od­no­si žrtve!

SOMBOR – Učestale teške prometne nesreće na području SUP-a Sombor, koji pokriva somborsku, kulsku, apatinsku i odžačku općinu, primorao je policiju da o tome izvijesti javnost. Prema priopćenju SUP-a, u periodu od 14. rujna do 2. prosinca ove godine dogodilo se 13 nezgoda u kojima su zbog jesenskih poljoprvivrednih radova sudjelovali traktori i razna druga teretna i priključna vozila. U tim nesrećama su tri osobe izgubile život, a šest ih je zadobilo teške a tri lakše povrede.
Prema nalazu prometne policije, najčešći uzroci su tehnička neispravnost vozila, nepropisno zaustavljanje vozila na putu bez svjetla i drugih upozorenja, a sve veću opasnost izaziva blato na kolovozima, koje nanose vozila prilikom izlaska s njiva.
Prema predloženom nacrtu proračuna Općine Sombor
U pro­ra~unu 788 mi­li­ju­na
 
SOMBOR – Prema predloženom nacrtu proračuna Općine Sombor za 2005. godinu, koji je jučer u javnu raspravu uputio predsjednik somborske Općine dr. Jovan Slavković, proračun Općine treba dostići iznos od 788 milijuna dinara, što je povećanje za 14,7 posto. Prema predloženim rashodima, za rad općinske uprave predviđeno je 130 milijuna dinara, za funkcioniranje izvršne vlasti blizu devet milijuna, za društvene djelatnosti 298 milijuna i za komunalnu djelatnost 265 milijuna dinara. Kad je riječ o kulturi, koja dobiva 78 milijuna, gotovo polovina je namijenjena somborskom Narodnom kazalištu – 30 milijuna. Gradska knjižnica »Karlo Bjelicki« dobiva 20 milijuna itd. Tjelesna kultura dobiva 25,8 milijuna, dječja zaštita 53,5 milijuna a socijalna zaštita 11,3 milijuna.
Pro­ra­di­lo 
ta­li­jan­sko pod­u­ze}e
 
SOMBOR – U trenutku kada mnoga poduzeća u somborskoj općini ne rade, a jedan broj je u stečaju, ohrabruje vijest da je jedan talijanski poduzetnik otvorio svoj pogon u Somboru. Riječ je o Gaetanu Ferariu, vlasniku poduzeća »Ferariplast« koji je u praznoj hali poduzeća »Zastava-promet« u Somboru, uzetoj u višegodišnji zakup, instalirao četiri mašine za preradu plastike i za početak  uposlio osam radnika, a već početkom 2005. godine uvešće još 12 mašina i angažirati oko 150 radnika ukupno.                                  Uz potporu Njemačke
Mo­de­ran ka­ta­star
 
SOMBOR – Poslije Plandišta, Sombor je druga općina u Republici Srbiji koja je izradila moderan katastar nepokretnosti i jedinstvenu evidenciju nnepokretnosti i prava na njima – priopćila je Desanka Popović iz Republičkog geodetskog zavoda na savjetovanju u Somboru, koji je organizirala Republika u suradnji s Njemačkom organizacijom za tehničku suradnju (GTZ), dodajući da je u tijeku izrada digitalnog katastarskog plana. Kako je saopćeno, prema prošlogodišnjem sporazumu s Njemačkom odabrano je pet pilot općina, među kojima i somborska, u kojima će biti urađena modernizacija katastra za što je Njemačka odobrila dva milijuna eura. Na savjetovanju u Somboru, pored ostalih, bio je nazočan i Kristof Stajnaher, vođa projekta GTZ.                                                                     
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika