Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Europski kredit za ulaganje i opremanje

SOMBOR – Zahvaljujući vrlo povoljnom kreditu Europske investicijske banke odobrenom na 50 godina, i Sombor se sa 2.5 milijuna eura našao na spisku 20 najvećih bolnica u Srbiji kojima je potrebno investicijsko ulaganje i opremanje – saopćio je na konferenciji za novinare u Somboru dr. Branislav Bojić, ravnatelj Zdravstvenog centra »Dr. Radivoj Simović« u ovom gradu, koji ima oko 1.700 uposlenika, a ima regionalni karakter, jer k somborskoj bolnici gravitiraju četiri općine s više od 200.000 stanovnika.
Od odobrenog kredita dva milijuna eura je namijenjeno investicijskom ulaganju, što će u periodu od dvije godine, 2005. i 2006. biti i urađeno. Na kirurškom bloku će biti saniran ravan krov, koji je mjestimice prokišnjavao, radovi će biti izvedeni na odijelu ginekologije, očnom odjelu, onkološkoj službi, uredit će se kuhinja i još neke službe. Da je sve to neophodno ilustrira i činjenica da je najveći dio bolničkih zdanja veoma star, između 80 i 90 godina i vrijeme je učinilo svoje. Preostalih 500.000 eura bit će ulagano u novu opremu.
Iz bolničkih sredstava, kao i od priloga Pokrajinskog tajništva za zdravstvo, te pomoći Skupštine Općine Sombor, izgrađena su dva parkirališta u krugu bolnice s oko stotinu mjesta, uređen je hol, pomoćna ambulanta za rehabilitaciju i pokriven dio ravnog krova na kirurškom bloku. Ono što osoblje somborske bolnice posebno ohrabruje jesu rezultati anonimne ankete među pacijentima od koji čak 80 posto tvrdi da je zadovoljno uslugama ove velike zdravstvene ustanove.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika