Arhiv tekstova Arhiv tekstova

MESNE PUFNICE

Od onih sam koji su povezali sve praznike koji su se mogli povezati i uživala desetak dana u neradu. Naravno, teško da ja mogu samo da ne radim, ali bar nije bilo onog klasičnog od jutra do sutra rada. To se sve završilo i polako se vraćamo svakodnevnim rutinama i tek sada primjećujem da ja u ovim blagdanskim danima nisam ni kuhala ništa specijalno u smislu da sam u kuhinji provela više od pola sata. Išlo se na ručkove, kuhalo u prirodi i putovalo. I koliko god da volim kuhanje, moram priznati da mi je godilo sve ovo.
Nešto u vezi sa svim navedenim, a i s odlukom da izbjegavam stresove je i ideja da ovaj prijelaz u radno okruženje, kuhinju i ostale obveze bude postupan. Dakle, pretpostavljate da opet imam praktičan prijedlog koji daje bogat okus, a zahtijeva malo vremena za pripremu i još se može ponijeti na posao.

Potrebno: 400 g bijelog mesa / 3 jajeta / 120 ml mineralne vode / 230 g brašna / 1 prašak za pecivo / sol / papar / peršinov list / ulje.

Postupak: Meso obariti i ostaviti da se prohladi. U ovom jelu možete iskoristiti i meso koje vam je ostalo iz juhe ili čorbe. Meso sitno narezati i začiniti po ukusu. U posebnu posudu umutiti jaja, pa u njih dodati mineralnu vodu. Uz stalno miješanje dodavati brašno dok se ne dobije smjesa slična onoj za palačinke. Pri kraju mućenja dodati i prašak za pecivo i na kraju u smjesu ubaciti meso i dobro sjediniti. U tavi zagrijati malo ulja, pa žlicom vaditi smjesu i pržiti s obje strane. Prženo meso vaditi na papirnati ubrus da se malo ocijedi i služiti uz neki umak i salatu po želji. 
Ukoliko nosite na posao, napravite malo više, provjereno mami promatrače. Dobar tek!
Gorana Koporan

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika