Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kon­cert la­kih no­ta

Dugi niz godina Subotički tamburaški orkestar održava svoj cjelovečernji koncert uoči božićnih blagdana. Svojom glazbom i muziciranjem polako nas uvode u blagdane koji su pred nama. 
Koncert koji će održati je uvod u božićne i novogodišnje blagdane, te nosi naziv »Koncert lakih nota«. Ove godine koncert će se održati u Velikoj vijećnici Gradske kuće, u utorak 14. prosinca u 20 sati.
PROGRAM KONCERTA: Kako je rekao Stipan Jaramazović, ovo je prvi javni nastup poslije velike turneje po Izraelu. Odlučili su ovaj koncert izvesti pred subotičkom publikom, koja je uvijek vjerno pratila rad ovog orkestra. Na programu će se naći klasična djela, među kojima izdvajaju kompoziciju »Anitrin ples« koju je skladao Edvard Grieg, a za tamburaški orkestar ju je priredila Sonja Jaramazović. Na ovome koncertu će se naći i nekoliko kompozicija s latinoameričkog područja, među njima i nadaleko poznata »Tico, tico«. Na programu će se moći čuti i nekoliko šlagera kao što su »Besame mucho«. Ovu kompoziciju za tamburaški orkestar priredio je Božo Potočnik, pokraj toga nazočni će moći čuti još mnoge druge kompozicije i poznate melodije. 
VOKALNI SOLISTI: Pjesmu s četvrtog Festivala bunjevački pisama, koja je po odluci publike ponijela titulu najbolje, kao i na samom festivalu i na ovome koncertu otpjevat će je Marija Jaramazović. Dugi niz godina kao vokalna solistica s ovim orkestrom nastupa i Antonija Piuković. Na  koncertu će otpjevati dvije pjesme s temom o Božiću i polako nas pripremiti za  blagdane koji slijede. Kao vokalni solista još će se predstaviti i Josip Francišković s nekoliko pjesama. Subotička publika je prva koja će čuti ovaj koncert, no, on će se izvesti i u Županji u Hrvatskoj 20. prosinca. Sada su i tijeku pregovori da se ovaj koncert ponovi i u Kuli potkraj prosinca. Koncert, koji Subotički tamburaški orkestar još najavljuje, je Božićni koncert koji će održati katedralni zbor »Albe Vidaković«, na kojem će i orkestar sudjelovati. Kao i prijašnjih godina i ove godine Subotički tamburaški orkestar će svirati na misi polnoćki u katedrali Svete Terezije Avilske. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika