Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ra­zr­ješenja i ime­no­va­nja

SOMBOR – Vijećnici Skupštine Općine Sombor u prošli četvrtak su razriješili dužnosti v. d. direktora i glavnog i odgovornog urednika Informativnog centra u Somboru (Radio Sombor) Natašu Turkić, a za v. d. direktora imenovali Miodraga Tepavca, diplomiranog žurnalista, dok novi glavni i odgovorni urednik nije imenovan. U Somborskim novinama, umjesto Danila Sekulića, kojem je istekao mandat, za v. d. direktora imenovan je Saša Torlaković, glumac Narodnog kazališta u Somboru. Umjesto Jefimije Topalović novi v. d. glavnog i odgovornog urednika je Isa Basarić, novinar Somborskih novina.
U Sportskom centru »Soko« funkcije ravnatelja razriješen je Velimir Roknić, a za v. d. ove funkcije postavljen je prof. dr. Nedeljko Rodić. U Kulturnom centru »Laza Kostić« akademskog slikara Nebojšu Vasića na dužnosti ravnatelja, u svojstvu vršioca dužnosti zamijenila je Eleonora Cvetić. Izglasane su i promjene upravnih odbora u Gradskoj knjižnici, Muzeju, »Urbanizmu«, Centru za socijalni rad, Turističkoj organizaciji Sombor, Narodnom kazalištu i u listu »Dunatáj«, koji izlazi na mađarskom jeziku.
Protiv ovih promjena bili su vijećnici Demokratske stranke, koji su isticali da nisu podnijeta izvješća o radu, da nisu dobili materijal za ovu točku dnevnog reda, te da ne žele sudjelovati u »raspodijeli plijena«. Inače, rasprava o uvršćivanju točke dnevnog reda »izbori i imenovanja« trajala je gotovo sat i pol. Sjednica je počela u 9 sati, završena je oko 16,30, a vijećnici DS primijetili su da je po prvi put »dočekan mrak«.
   U SO Sombor formirano je 18 općinskih odbora i dva savjeta, za međunacionalne odnose i za razvoj lokalne samouprave, u kojem će biti 30 građana. Vijećnici su odbili ponovljeni prijedlog predsjednika općine dr Jovana Slavkovića da se u Općinsko vijeće izabere Branko Krgović (DS), a izabrali su agronoma, privatnog poduzetnika Miodraga Pupovca (SRS). On je deseti član Općinskog vijeća, čime je ono kompletirano. U skupštinskim odborima ostala su prazna mjesta, bez imena predstavnika DS i SVM, a DS-u je prigovoreno da je izabrala »put opstrukcije«. Konstatirane su ostavke vijećnika Saše Torlakovića (DSS) i Dragane Vorkapić – Nastasić (NS), a verificirani su mandati Branislava Jeremića i Đure Bauka. U SO Sombor, koja ima 61 vijećničko mjesto, dosad je sedam vijećnika podnijelo ostavke.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika