Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U tijeku prijava za obuku njegovatelja

Službeno otvorenje adaptiranog Gerontološkog kluba Centar 1 u Ulici Petra Drapšina 3 u Subotici i otpočinanje obuke njegovatelja u ovom objektu najavljeni su u ponedjeljak, 18. ožujka, prigodom susreta partnera u okviru projekta pod nazivom Razvoj usluga socijalne zaštite u okviru regionalne gerontološke mreže koji se realizira u sklopu IPA Interreg programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.
Nositelj projekta, čija ukupna vrijednost iznosi oko pola milijuna eura, je Gerontološki centar Subotica, a partneri su Dom za starije i nemoćne osobe Osijek, Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo i Dom za stare i penzionere Apatin. Od ovoga je iznosa skoro polovina pripala subotičkoj ustanovi, i to za adaptaciju kluba i obuku njegovatelja, dok je ostatak gotovo ravnopravno podijeljen među partnerima, s ciljem da i u njihovim sredinama budu renovirani, odnosno napravljeni klubovi slični ovom u Subotici.
Najavljujući otvorenje adaptiranog Gerontološkog kluba Centar 1 za prvi tjedan u travnju, ravnatelj subotičkog Gerontološkog centra dr. Nenad Ivanišević pozvao je zainteresirane Subotičane i građane iz okolnih okruga da se prijave na besplatnu obuku za njegovatelje. Prvih 20 od ukupno 100 njegovatelja koji će biti obučeni, a potom i zaposleni u ustanove socijalne zaštite u kojima na teritoriju Sjevernobačkog okruga i šire, nedostaje ovog medicinskog osoblja, mogu se prijaviti na adresu Gerontološkog centra Subotica, Ulica Aleja maršala Tita 31, putem telefona 024/644-411 ili putem mail adrese kadrovi.gcsub@gmail.com. 
Prostorije u kojima će se održavati edukacija za njegovatelje u sklopu Regionalne akademije za obuku njegovatelja bit će locirane u spomenutom objektu Gerontološkog kluba Centar 1. Obuka prvih 20 kandidata, koja će osim teorijskog, obuhvatiti i praktični dio, započet će koncem travnja i trajat će šest tjedana. Uvjet za prijavu je da osoba ima završenu najmanje osnovnu školu, a program će biti akreditiran kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu. 
I. P. S.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika