Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Rukomet
Održan Memorijal Nikola Stambolija

APATIN – U organizaciji RK Apatin proteklog vikenda je u sportskoj dvorani OŠ Žarko Zrenjanin odigran 12. zaredom rukometni turnir, Memorijal Nemanja Stambolija. Sukladno očekivanjima, pobjednički pokal osvojili su jesenski prvaci Prve lige Sjever, ekipa Sivac 69. U prvoj utakmici domaćini su porazili ekipu futoškog Metalca i tom utakmicom osigurali drugo mjesto. U naredne dvije utakmice Sivčani su bili nemilosrdni i uvjerljivo porazili oba rivala. Iako drastično pomlađeni, Apatinci su igrama na ovom turniru pokazali spremnost za nastavak borbe za bodove. Jesensku polusezonu Prve lige Sjever RK Apatin je završio na trećem mjestu, a već u prvom proljetnom kolu bit će domaćin lideru Sivcu. Turnir je igran u znak sjećanja na tragično preminulog darovitog vratara Apatina i juniorske reprezentacije Srbije. Do kraja popunjene tribine pokazale su da je Apatin i dalje grad rukometa.

Kuglanje
Mandić i Lemićeva 
u završnici državnog prvenstva

NOVI SAD, BAČKA TOPOLA – U Novom Sadu i Bačkoj Topoli ovoga vikenda je odigran prvi krug završnice pojedinačnog prvenstva Srbije u kuglanju. U Bačkoj Topoli su igrale dame, a u konkurenciji 32 natjecateljke pravo nastupa u finalnom krugu stekla je i kuglašica ŽKK Apatin Nataša Lemić. Osvajanjem trećeg mjesta sa 600 oborenih čunjeva Lemićeva se našla među 16 najboljih kuglašica Srbije koje će odlučivati o tituli pojedinačne prvakinje države. U Novom Sadu, u muškoj konkurenciji, u Top 16 se, osvajanjem petog mjesta s oborenih 626 čunjeva, plasirao Somborac Danilo Mandić. Predstavnici KK Apatin Predrag Majstorović i Strahinja Jovanić na ovom natjecanju su zakazali i nisu se uspjeli plasirati u finalno odmjeravanje snaga. 

Loš vikend somborskih kuglaša

SOMBOR – Proteklog vikenda somborski prvoligaši su zabilježili neočekivano lake poraze. Kuglaši Vihora poraženi su od Dunava u Bačkoj Palanci s uvjerljivih 6:2 (3.301:3.187) i tako novosadskoj Vojvodini omogućili i teoretsku ovjeru plasmana u Superligu Srbije. Bez bodova su ostali i kuglaši Korduna. Pred svojom publikom zablježili su poraz rezultatom 3:5 (3.230:3.3338) od kulskog Hajduka. U završnici prvenstva Kljajićevčanima će svi preostali mečevi biti kvalifikacijski za opstanak u društvu prvoligaša. Ekipa somborskog Poleta sve je dalje od sigurne zone. U ovom kolu poraženi su od Vojvodine iz Bačkog Gradišta rezultatom 3:5 (3.239:3.053). Somborci su posljednjeplasirani, s minimalnim šansama da se izbore za opstanak.

Kajak
Održana godišnja skupština KK Panonija 

APATIN – Proteklog vikenda održana je redovita godišnja skupština jednog od najtrofejnijih klubova Apatina, Kajak kluba Panonija. Tajnik ovoga kluba s tradicijom dugom 80 godina Dragan Popović izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima u 2018. godini. »Veći broj članova naše ekipe prvi put je ušao u proces natjecanja, pa sa zadovoljstvom mogu konstatirati kako su postignuti rezultati bolji od svih očekivanja. U Mini kajak ligi Srbije u generalnom plasmanu je osvojeno peto mjesto u konkurenciji 25 klubova iz Srbije, a uspjeh dobija na značaju osobito uz podatak da su se na prve četiri pozicije našli daleko bogatiji klubovi iz Bačke Palanke, Šapca, Borče i Bezdana. Postignuto je nekoliko značajnih rezultata, a osobito moramo istaknuti titulu državne prvakinje, mlade i izuzetno darovite Lane Šokac. U protekloj godini nastupili smo na prvenstvima Vojvodine i Srbije, te na nekoliko regata, a uspješno smo organizirali i tradicionalno natjecanje u vožnji čamaca Apatinaca u okviru Apatinskih ribarskih večeri«, rekao je, među ostalim, Popović. Istaknuo je i značajnu potporu lokalne samouprave i produžetak sponzorskog ugovora s Apatinskom pivovarom na 2019. godinu, što će omogućiti dalje funkcioniranje Škole kajaka, koju klub već nekoliko godina uspješno organizira tijekom ljetnih mjeseci. Na taj način svake godine se desetak novih članova aktivno uključi u rad kluba. Po završetku skupštine održan je tradicionalni koktel, kojem su najviše doprinijeli roditelji mladih kajakaša.

Nogomet
Grgić izabran za predsjednika 

SOMBOR – Na skupštini Gradskog nogometnog saveza Sombor, održanoj u subotu, izabrani su novi dužnosnici ove institucije. Dosadašnji predsjednik Dragan Bubanja razriješen je dužnosti, na njegovo mjesto izabran je Dejan Grgić iz čonopljanske Sloge. Izabran je i novi izvršni odbor, kojega bi do 2023. godine trebali tvoriti Milan Gagrčin (Radnički 1912), Živko Čonić (Omladinac, Bukovac), Srđan Zavišin (Hajduk, Stapar), Bogdan Jančić (Kordun, Kljajićevo), Aleksandar Sjeran (Jedinstvo, Lemeš) i Dušan Cvjetićanin (predstavnik sudaca). Nadzorni odbor tvorit će: Milorad Čekeliš, Zoran Janjatović i Mirko Ninković. 

Novi dužnosnici u OFS Odžaci

ODŽACI – Redoviti izbori za dužnosnike u Općinskom nogometnom savezu Odžaci održani su proteklog vikenda. Jednoglasno povjerenje za mandat u narednom četverogodišnjem razdoblju dobio je Milojko Erić. U Upravni odbor su izabrani Milan Stanković i Dragan Dakić iz Tekstilca (Odžaci), Sándor Béres iz Radničkog 1918 (Ratkovo), Ratko Lazarević iz Omladinca (Deronje), Nikola Blanuša iz Borca (Bački Gračac), Bojan Nikolić iz KMF Pčinja (Karavukovo), Đorđe Pavlović (suci) i Ivica Pančić (treneri). Osim imenovanih, izabrani su i najbolje rangirani sudac iz Općine Odžaci Dušan Pančić na dužnost predsjednika sudačke organizacije i Nikola Pavlović na dužnost predsjednika trenerske organizacije. Svi imenovani dužnosnici izabrani su na mandatno razdoblje od četiri godine.
Ivan Andrašić

Tri-nula

Kada neka nogometna momčad pobijedi s tri-nula, onda taj rezultat u pravoj mjeri oslikava njezinu superiornost u odnosu na protivnika. Ovaj rezultat u najboljoj mjeri prikazuje sportsku dominaciju, jer su ispunjene sve zamišljene trenerske premise. Postići više golova, a ne primiti niti jedan.
Hrvatski prvak Dinamo i njegov trener Nenad Bjelica uspjeli su u svega tri dana (četvrtak i nedjelja) dva puta ubilježiti famoznih tri-nula, potvrđujući snagu svoje trenutačne natjecateljske forme. Isprva je prva momčad u šesnaestini finala Lige Europe na prepunom Maksimiru deklasirala Viktoriju iz Plzena, izborivši plasman među 16 najboljih klubova drugog jakosnog euro natjecanja. Pobijediti nadmoćno momčad koja je jesenas igrala skupinu Lige prvaka, priznat ćete, nije mala stvar. A kada se dogodi u rapsodiji prekrasne igre i tri lijepa zgoditka (Oršić, Dilaver, Petković), onda je to zbilja veliko rezultatsko dostignuće. Tri dana kasnije, u derbiju 1. HNL protiv Osijeka, mnogi su zbog potencijalnog euforijskog šoka, očekivali pad igre i blagu nemotiviranost suverenog lidera tablice. Ali posve suprotno, Dinamov strateg je izveo gotovo kompletnu drugu postavu i zabilježio još jednu uvjerljivu prvenstvenu pobjedu. Zanimljivo, ponovno su tri različita nogometaša zabila zgoditke (Andrić, Atiemwen, Rahmani), potvrđujući širinu modre svlačionice i kvalitetu postojećeg igračkog kadra.
Zbog svega navedenoga rezime protekloga Dinamova tjedna je stvarno impresivan. Dvije pobjede od tri-nula (protiv jakih protivnika), šest zgoditaka koje je postiglo šest različitih igrača, niti jedan primljeni zgoditak i rotacija dvadeset nogomataša.
Nakon 22. kola 1. HNL modri imaju golemih 16 bodova prednosti ispred prvog pratitelja Rijeke i praktično su već osigurali naslov prvaka Hrvatske. U osmini finala Lige Europe očekuje ih duel protiv Benfice u kojemu su prema općim procjenama šanse za prolaz 50:50.
Dodatnu čar ovom dvomeču s višestrukim portugalskim prvakom donosi i okolnost da ukoliko Dinamo izbori barem jedan neriješeni rezultat, hrvatski nogomet će zbog poboljšanog kvocijenta u sezoni 2020./21. imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te tri u kvalifikacijama za Ligu Europe.
Ovaj Dinamo to zasigurno može!
D. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika