Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Spoj umjetnosti

Vjerujem da ste njeno ime već čuli ili ga negdje pročitali, a možda ju i vidjeli. Katarina Ivanković Radaković je učenica 8. razreda, nastave na hrvatskom jeziku u osnovnoj školi Matko Vuković, ima 14 godina i vrlo je aktivna u hrvatskoj zajednici. Jedna je od najboljih recitatora na hrvatskom jeziku, vodila je brojne programe, te glumila u predstavama. Možda ste ju vidjeli i kako svira klavir? Da, osim osnovne škole, Katarina pohađa i nižu Muzičku školu u Subotici gdje svira klavir. Članica je i dramskog odjela u HKC-u Bunjevačko kolo, dakle pored ove dvije škole ide i na glumu. U slobodno vrijeme, kako je rekla, voli čitati, pričati sa starijom sestrom Lucijom, te se igrati skrivača s mlađim bratom Jakovom. 
U posljednje vrijeme najviše slobodnog vremena provodi svirajući na klaviru pratnju za pjesme koje su joj drage, a u tome joj pomaže tata Marinko. Mama Marina sve prati budnim okom.
Iako je još kratko u osnovnoj školi, još nije sigurna koju bi srednju školu upisala, ali kako je naglasila, zna da će ju završiti, kao i fakultet. U životu bi se voljela okušati kao glumica ili voditeljica.
Do sada je sudjelovala na brojnim natjecanjima iz klavira, recitiranja, pa i školskih predmeta, gdje je ostvarivala zapažene rezultate. 
Stigne Katarina pogledati i dobar film i pročitati dobru knjigu, a omiljeni filmovi su joj Noć u muzeju i To All the Boys I`ve Loved Before. Knjige koje su na nju ostavile poseban dojam su: Vidimo se na fejsu i Štreberka.
Za kraj nam je rekla i da je u životu ispunjavaju gluma, prijatelji i njena obitelj.
L. V.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika