Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Skijanje
Ja­ni­ca »opet« kra­lji­ca
 
Poslije 623 dana odsustvovanja s vrha, neprikosnovena kraljica vrhunskog skijanja Janica Kostelić vratila se na tron slalomskom pobjedom u američkom Aspenu. Izvrsnim vožnjama u obje utrke najbolja hrvatska skijašica je dokazala neosnovanost svih priča o njezinim daljnjim zdravstvenim problemima i s trenutačnih 192 boda zauzima treće mjesto ukupnog poretka za Svjetski kup.
 
Nogomet
Za­jed­nička kan­di­da­tu­ra
 
Nogometni savezi Hrvatske i Mađarske objavili su namjeru zajedničke kandidature za organizaciju Europskog prvenstva u nogometu 2012. godine. Poslije neuspjeha u natjecanju za dobivanje EP 2008. godine, u zajedničkoj kandidaturi sa BiH, ovog puta HNS i MLSZ očekuju uspjeh i dobivanje organizacije. Rok za službenu prijavu UEFA je 31. siječnja iduće godine.
 
Tenis
Pr­vi Fed Cup za Ru­si­ju
 
Tenisačice Rusije osvojile su po prvi puta prestižni Federation Cup, najjače ekipno natjecanje u ženskom tenisu. Tijesnom pobjedom (3:2) protiv reprezentacije Francuske, Miškina, Zvonareva, Kuznjecova i Lihoveva donijele su svojoj zemlji veliki pokal Fed Cupa. Sljedeće godine Federation Cup će se igrati u novoj varijanti, a protivnik Hrvatske u prvom kolu bit će reprezentacija Tajlanda. 
 
Šah
Pa­lac pr­vak Hr­vat­ske
 
Velemajstor Mladen Palac postao je novi prvak Hrvatske u šahu, osvojivši 8 bodova iz 11 odigranih partija. Ovogodišnji državni šampionat odigran je u Zagrebu, uz učešće 12 igrača koji su izborili nastup. Drugo mjesto je osvojio Nenad Ferčec sa 7,5, a treće Mišo Cebalo sa 6,5 bodova. 
 
Vaterpolo
Jug sla­vio u Nišu
 
U prvim susretima Eurolige samo je Jug uspio ostvariti pobjedu (10:8 protiv Niša u gostima), dok je Primorje na svom bazenu remiziralo (7:7 sa Spartakom iz Volgograda). Na gostovanju protiv talijanskog Pro Recca zagrebačka Mladost je poražena 10:5. U prvom susretu osmine finala kupa LEN beogradski Partizan je slavio u Zagrebu protiv Medveščaka (8:6).
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika