Arhiv tekstova Arhiv tekstova

APV: Najefektivniji agrarni proračun

Pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je najavio kako se AP Vojvodina u 2019. godini može pohvaliti agrarnim proračunom za koji se očekuje da bude operativno najefikasniji i najefektivniji i kojim je predviđeno više novca za poljoprivrednike.
On navodi kako je dosadašnji način rada u resornom Tajništvu doveo do realno koncipiranog agrarnog proračuna, koji u ovoj godini iznosi 6,380 milijardi dinara. Radojević je ukazao i na značaj rebalansa koji se očekuju tijekom godine, što će značiti i dodatna sredstva za poljoprivredu Vojvodine.
Nominalno, kako je Radojević istaknuo, proračun za 2019. godinu jeste nešto manji za poljoprivredu, ali suština je da je ovako koncipiran proračun nejefektivniji do sada – kada su u pitanju tekuća davanja tijekom proračunske godine, kao i više sredstava za registrirana poljoprivredna gazdinstva.
 

Najava događaja

09.02.2019 - Gupčev bal u Tavankutu

HKPD Matija Gubec iz Tavankuta organizira XI. Gupčev bal, koji će biti održan 9. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole Matija Gubec u Donjem Tavankutu. Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Biseri iz Subotice i klapa Levanda iz Zagreba. Cijena ulaznice, u koju su uračunati večera i konzumacija pića, je 1.800 dinara. Ulaznice za bal se mogu rezervirati do 1. veljače na broj: 064/201-5274. Početak bala je u 19 sati.

26.01.2019 - Veliko prelo u Subotici

HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo 2019. koje će biti održano u subotu, 26. siječnja, u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera (krumpirača....), piće tijekom večeri i za desert – fanki (krafne).

U programu će sudjelovati Veliki preljski tamburaški orkestar koji sačinjavaju ansambli Ravnica, Biseri i Ruže te članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo. Tijekom večeri bit će pročitana najljepša Preljska pisma a birat će se birana i najljepša prelja s pratiljama. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Uredu HKC-a Bunjevačko kolo ili na telefon: 024/55-55-89.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay