Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Knjižničarska nagrada za Nevena Ušumovića

PULA – Nagrada Društva bibliotekara Istre za 2018. godinu do-dijeljena je Nevenu Ušumoviću, ravnatelju Gradske knjižnice Umag. Ušumović je podrijetlom iz Subotice, a po struci je profesor filozofije, diplomirani komparatist književnosti, hungarolog i diplomirani knjižničar. Svojim dugogodišnjim radom Ušumović je, kako se navodi, promicao vrijednosti knjižničarske struke, profilirao rad Gradske knjižnice Umag koju je učinio prepoznatljivom i vidljivom u zajednici i jednoj od najuspješnijih narodnih knjižnica u Istraskoj županiji, a i šire. 
D. B. P.

Godišnja priznanja ZKV-a

NOVI SAD – Dodijeljena su godišnja priznanja Zavoda za kulturu Vojvodine (ZKV) za 2018. godinu. Ovogodišnji laureat Iskre kulture ZKV je prvakinja Baleta Srpskog narodnog pozorišta Ana Đurić, Medalje kulture za multikulturalnost i interkulturalnost glumac i upravnik Novosadskog pozorišta – Újvidéki Színháza Valentin Vencel, Medalje kulture za očuvanje kulturnog naslijeđa arhitektica Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture dr. Slavica Vujović, a Medalje kulture za životno djelo pisac Selimir Radulović.
»Sve što je u nazivima, ali – što je još važnije – i u suštini ovih nagrada, pripada univerzumu ljubavi, kreacije, širine i ljepote, zgusnutih u pojedinačan stvaralački čin divnih ljudi koji su ove nagrade ponijeli« rekla je, među ostalim, na uručenju nagrada resorna pokrajinska tajnica Dragana Milošević. 

Č’a Grgina huncutarija u Narodnom kazalištu

SUBOTICA – Predstava Č’a Grgina huncutarija Dramskog odjela HKC-a Bunjevačko kolo bit će igrana večeras (petak, 28. prosinca) u Narodnom kazalištu u Subotici, s početkom u 19.30 sati. Karte se mogu kupiti i pred početak predstave na blagajni kazališta.

Veliko prelo 2019. u Subotici

SUBOTICA – HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo 2019. u subotu, 26. siječnja 2019., u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera (krumpirača....), piće tijekom večeri i za desert – fanki (krafne). 
U programu će sudjelovati Veliki preljski tamburaški orkestar koji sačinjavaju ansambli Ravnica, Biseri i Ruže te članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo. Tijekom večeri bit će pročitana najljepša Preljska pisma a birat će se i najljepša prelja s pratiljama. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu. 
Sve dodatne informacije možete dobiti u Uredu HKC-a Bunjevačko kolo ili na telefon: 024/55-55-89.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika