Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Most kod Bogojeva

Sombor – »Budući da smo na kraju građevinske sezone, a u vrijeme izrade planova za 2005. godinu, bilo je neophodno pogledati što to lokalna samouprava predviđa na svom području i čemu dati prioritet« - izjavio je u Somboru Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije, nakon razgovora s predsjednicima četiri općine u Zapadnobačkom okrugu, te je dodao da ćemo u narednoj godini imati vrlo živu investicijsku aktivnost. 
Zahvaljujući kreditima Izraela, namijenjenim navodnjavanju Vojvodine, kao i novcu iz Austrije, koja je zainteresirana za plovidbu Dunavom, možemo očekivati najveće radove baš u tim oblastima, a u pitanju su lučke kapetanije, mostovi, čišćenje Dunava i slično. U svemu tome oštećeni željeznički most na Dunavu, kod Bogojeva, djelomice stradao u NATO bombardiranju 1999. godine, jedan od najfrekventnijih prema susjednoj Hrvatskoj, svakako ima prioritet i radovi će početi već na proljeće. 
Kad je riječ o gradnji putova, slijedi nastavak radova na autocesti Beograd-Subotica i nekoliko zaobilaznica, a već sada se ozbiljno razmišlja i o kraku od Vrbasa preko Sombora do državne granice i na prijelaze prema Mađarskoj kod Bačkog Brijega, koji mora prerasti i u prijelaz za teretni promet. S tim u vezi je potreba za izgradnjom više zaobilaznica oko Vrbasa, Kule, Sombora, koje bi bile dio buduće autoceste. Radi bolje koordinacije s nadležnim pokrajinskim organima i zainteresiranom lokalnom samoupravom u Novom Sadu će ovih dana biti otvoren ured Ministarstva za kapitalne investicije, priopćio je ministar Ilić. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika