Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Sljedeće godine radovi 
na zapadnoj zaobilaznici
 
Prigodom prošlotjednog boravka u Subotici ministar za kapitalne investicije u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić obećao je predsjedniku Općine Gézi Kucseri da će sljedeće godine otpočeti radovi na izgradnji zapadne zaobilaznice oko Subotice.
  »Mi smo ukazali na veoma veliku važnost ove prometnice, a to smo potkrijepili brojkama da je granični prijelaz Kelebija opterećen sa oko 500 teretnih vozila dnevno, od toga su oko 10 posto kombi vozila, a ostalo su veliki šleperi koji prolaze kroz grad, ometaju promet, upropaštavaju putove i zagađuju grad. Sklopljeni su već i neki ugovori vezani za tu izgradnju koja će stajati oko 25 milijuna eura« – kaže Kucsera. 
 
Ponovno Narodna kuhinja Crvenog križa 
 
Narodna kuhinja subotičkog Crvenog križa, ponovno će proraditi u ponedjeljak, 6. prosinca, priopćeno je danas na konferenciji za novinare u ovoj organizaciji. Donatori, Crveni križ Norveške, Austrije i Robne rezerve Vlade Republike Srbije osigurali su prehrambene proizvode za 16.000 korisnika u Republici. Od toga, za Suboticu je osigurano 400 kuhanih obroka dnevno. Zahvaljujući donatorima iz cijele Pokrajine, broj korisnika moći će se povećati na 480. Popise najugroženijih pripremit će Centar za socijalni rad, a lokalna samouprava financirat će svaki obrok s 23,60 dinara
 
Sjednica Vijeća DSHV-a 
 
Danas, 3. prosinca, održat će se treća sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, s početkom u 17 sati u dvorani broj 1 zgrade »Nove općine« u Subotici. Na sjednici će biti podnijeta izvješća o proteklim lokalnim izborima u SO Subotica, SO Sombor, SO Apatin i gradu Novom Sadu, te o rezultatima izbora za zastupnike Skupštine AP Vojvodine.
J. D.
 
Mikulaš 
u »Bunjevačkom kolu«
 
U prostorijama Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« organizira se doček Mikulaša. Toje tradicionalna manifestacija na koju dolaze najmlađi (do 10 godina) da se raduju darovima Mikulaša. Priredba će se održati u nedjelju, 5. prosinca, s početkom u 17 sati. 
 
U Maloj Bosni 
»Mladost pleše«
 
U organizaciji Hrvatske udruge kulture »Lajčo Budanović« u mjesnom Domu kulture u Maloj Bosni 11. studenoga će se s početkom u 19 sati održati manifestacija pod nazivom »Mladost pleše«. 
Prošle je godine ovaj događaj iz financijskih razloga izostao, a ove će godine okupili mlade plesače KPZH »Šokadija« iz Sonte, KUDH »Bodrog« iz Bačkog Monoštora, HKUD »Vladimir Nazor« iz Sombora, HKC »Bunjevačko kolo« iz Subotice, HKPD »Matija Gubec« iz Tavankuta, KUD »Ravnica« iz Male Bosne i svakako domaćine HUK »Lajčo Budanović«. Cijena ulaznice je 50 dinara.
 
Potpisivanje ugovora 
o prodaji »Azotare« 
 
Danas (3. prosinca) u podne u Trgovačkom sudu u Subotici bit će potpisan ugovor o prodaji »Azotare«. Kupac je švicarska tvrtka »AL-IMO«, koja je ponudila oko 7 i pol milijuna eura za tvornicu umjetnog gnovija. U ponudi je, među ostalim, navedeno, da će u rekonstrukciju tvornice uložiti još oko 3 milijuna eera. Svi radnici koji su zatečeni u studenom u radnom odnosu bit će zaposleni i »Azotara« bi u idućih šest mjeseci trebala početi s proizvodnjom. To podrazumijeva i postupno zapošljavanje novih radnika. Tvrtka »AL-IMO« se ugovorom obvezuje da će cjelokupnu sumu isplatiti najkasnije do 15. prosinca.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika