Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Ostav­ka Gračana
 
Poslije subotnjeg poraza od Rijeke (2:4) trener zagrebačkog Dinama, Nenad Gračan, podnio je ostavku. Novi trener Dinama bit će Ilija Lončarević, kojemu je ovo treći angažman na klupi višestrukog hrvatskog šampiona i jedinog preostalog predstavnika na Euro sceni.
 
Tenis
Fe­de­rer uzeo i Ma­sters
 
Uvjerljivom pobjedom na Lleytonom Hewittom (6:3, 6:2) u finalu ovogodišnjeg Mastersa u Houstonu (SAD) koji se igrao za nagradni fond od 3,7 milijuna dolara, Švicarac Roger Federer je dokazao svoju supremaciju u vrhunskom tenisu današnjice. Pobjeda na Mastersu je 13. osvojeni turnir sezone, uz tri Grand Slam i tri titule iz Masters serije, 13. uzastopna pobjeda u finalima, te 23 uzastopna pobjeda protiv nekog od igrača iz Top 10.
 
Vaterpolo
Pe­ri­ca Bu­kić pred­sjed­nik HVS-a
 
Najtrofejniji hrvatski vaterpolist i aktualni saborski zastupnik Perica Bukić izabran je u nedjelju za predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza. U mandatu od četiri godine pred Bukićem je financijska konsolidacija Saveza, te imenovanje novog izbornika reprezentacije.
 
Rukomet
Hr­vat­ska po­sljed­nja 
na Svjet­skom ku­pu
 
Rukometna reprezentacija Hrvatske, svjetski i olimpijski pobjednik, zauzela je posljednje mjesto na Svjetskom kupu igranom prošlog tjedan u Švedskoj. Bez izbornika Červara i igrača hrvatskog šampiona Zagreba, kojima rukovodstvo kluba nije dozvolilo nastup, najbolja vrsta nije uspjela izboriti niti jednu pobjedu i potpunim rezultatskim debaklom zauzela je posljednje mjesto.
Plivanje
Mi­ting Mla­do­sti
 
Prošlog tjedna na bazenu zagrebačke Mladosti održan je iznimno jaki međunarodni plivački miting na kojemu su učešće uzeli najbolji hrvatski plivači: Gordan Kožulj, Vanja Rogulj, Aleksej Puninski u muškoj, kao i Sanja Jovanovi i Smiljana Marinović u ženskoj konkurenciji. Ostvareni su odlični rezultati, među kojima i nekoliko nacionalnih rekorda, a najznačajniji je svakako rezultat Rogulja koji je postao prvi Hrvat koji je isplivao 100 prsno brže od minute (59.95)! 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika