Arhiv tekstova Arhiv tekstova

The Thrills – »Lets Bottle Bohemia« Virgin, 2004.

The Thrills su petočlana skupina iz Dublina s vrlo zanimljivim životnim/profesionalnim putom. Tražeći promjenu i odgovarajuće okruženje preselili su se iz hladne Irske u osunčanu Kaliforniju i krenuli putem istraživanja njezinog rokenrol naslijeđa (country, rock, surf, psihodelija). »Big Sur« je bio prvi singl kojim su se prikazali svjetskoj publici.
Zanimljiv spoj starog i novog, u kome je glazbena dominanta psihodelija kraja 60-tih prošloga stoljeća, ponavlja se i na njihovom drugom uradku »Let’s Bottle Bohemia«. Zvuk skupine čine precizne gitarske akordacije i orgulje, glasoviri ili klavijature u prvom planu, dok je odlično ukomponirana ritam sekcija ipak smještena negde u pozadini. Bujni gudački aranžmani raznose punoću njihovih tonaliteta kroz zvučnike, snagom odličnih pop pjesama. To su talasi koji zapljuskuju Santa Cruz ili L. A. ili neke druge lokacije ove američke savezne države, koja je ovim momcima toliko inspirativna (opće je poznato koliko sunce poboljšava raspoloženje). 
NEPREKIDNE I ZAVODLJIVE HARMONIJE: Radi se o doista vrhunskim glazbenicima koji olako proizvode himnične skladbe iz fontane pozitivnog sazvučja. Pjevač i tekstopisac (Conor Deasy) iskusno i artistički uvlači slušatelja u pjesme čija tematika, ponekad i samoironično – kakav je i sam naslov albuma – istražuje kaskade hollywoodskog sna, uspona i pada (pjesme »Faded Beauty Queens«, »Our Wasted Lives«, »The Curse of Comfort« ili duhovito naslovljena »Whatever Happened to Corey Haim?«), ili priča o dokolici mladih iz predgrađa.
U samo deset pjesama na ploči neprekidne su zavodljive harmonije, ali konstantno prisutne u jednoličnom melodijskom opsegu, slabije dinamike, ujednačenije od debitantskog »So Much For The City«, tako da se ponekada pjesme daju lako pomiješati… Samo je jedna balada (»Not for All the Love in the World«) koja umnogome podsjeća na laganu melankoliju britanskih Coldplay. Milimetarski preciznu i osmišljenu produkciju potpisuje Dave Sardy (producirao žešće skupine poput Bush, Marilyn Manson i System of a Down), što više nije nikakvo čudo na glaz-benoj sceni, a dio je i vjerojatnog povjerenja maga glazbene industrije, njihove izdavačke kuće »Virgin«-a. 
Na albumu gostuju i poznati glazbenici: Peter Buck iz R. E. M. -a i Van Dyke Parks, suradnik Briana Wilsona. 
»Let’s Bottle Bohemia« je vrlo prijatna ploča, nadamo se, da će The Thrills načiniti još mnogo vrhunskih pop pjesama za vedre i sunčane dane… Jer to doista znaju.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika