Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pokrajina dodijelila ugovor vrijedan 20 milijuna dinara

Pokrajinsko tajništvo za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova dodijelilo je direktoru Gerontološkog centra Nenadu Ivaniševiću ugovor vrijedan 20 milijuna dinara. Sredstva su, kako  prenosi TV Subotica, namijenjena sufinanciranju mjera, aktivnosti i programa na području socijalne zaštite u 2018. godini za realizaciju projekta Prilagođavanje domskih objekata zahtjevima koji se odnose na kvalitetniji i sigurniji život korisnika usluga. Ivanišević je zahvalio pokrajinskom tajniku Predragu Vuletiću na podršci i istaknuo kako će sredstva u visini od 20 milijuna dinara biti upotrijebljena za završetak protupožarne zaštite u Domu za njegu. Također, podsjetio je da je Pokrajinska vlada u protekle dvije godine ovu ustanovu podržala s preko 30 milijuna dinara.
Član Gradskog vijeća za socijalnu zaštitu Ilija Đukanović istaknuo je da subotičke ustanove vode dobri menadžeri, koji apliciraju s kvalitetnim projektima, što potvrđuje i posljednji natječaj Pokrajinskog tajništva.
Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova Vuletić rekao je da je za socijalnu zaštitu u protekle dvije godine izvojeno 460,1 milijuna dinara, dok je samo za natječaj namijenjen podizanju kvalitete usluga ustanova posljednjim rebalansom izvojeno 235 milijuna, što je, kako je naglasio, više nego što je prethodna Vlada izvojila za četiri godine. To jasno pokazuje da se tu neće stati, dodao je Vuletić.
Osim Gerontološkog centra, na istom natječaju, Dom za djecu ometenu u razvoju Kolevka za tri projekta, dobio je ukupno 16,9 milijuna dinara.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika