Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Rukomet
Balić, Arslanagić
i Červar najbolji

Ivano Balić i Maida Arslanagić proglašeni su, prema izboru sportskih novinara i rukometnih čelnika, za najboljeg rukometaša i rukometašicu Hrvatske u protekloj godini.
    U konkurenciji trenera jednoglasno je, po drugi puta uzas-topce, najbolji Lino Červar, izbornik »zlatne« olimpijske reprezentacije.

Porazi Zagreba i Metkovića

Porazom na gostovanju kod Monpelliera (29:34) rukometaši Zagreba oprostili su se od daljnjeg natjecanja u Ligi prvaka. Za »opstanak« im je bio potreban barem neodlučan rezultat, a europsku sezonu nastavit će u Kupu kupova. Na svom parketu Metković je uvjerljivo poražen od Flensburga (29:37), a susret je obilježio hrvatski reprezentativac Goran Šprem, koji je za svoju njemačku momčad zabio 14 pogodaka.

Košarka
Odlični Planinić i Giriček

Zoran Planinić, igrač New Jersey Netsa, odigrao je protiv Dallas Mavericksa utakmicu svoje dosadašnje NBA karijere. Unatoč porazu (78:94) postigao je 16 koševa, i imao je 9 skokova, 3 ukradene lopte i 4 asistencije uz, za njega rekordne, 34 minute na parketu. Košarkaš Utah Jazza Gordan Giriček doprinijeo je sa svojih 15 pogodaka, u samo 21-oj minuti igre, pobjedi svoje momčadi protiv aktualnih šampiona, Detroit Pistonsa.

Nogomet
Nogometni debi Cro Copa

Mirko Cro Cop Filipović debitirao je prošlog tjedna u nogometnoj majici hrvatskog drugoligaša Cibalije. Iako je zaigrao samo nekoliko posljednjih minuta ligaškog susreta u momčadi za koju je uredno registriran, njegov nastup u plavoj majici s brojem 18 trebao bi donijeti vrijednu financijsku injekciju od njihove prodaje u dalekom Japanu, gdje ovaj neustrašivi borac uživa ogromnu popularnost.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika