Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Jačanje ekonomije prioritet Vojvodine

U povodu konstituiranja nove vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, u subotu 6. studenoga u holu zgrade Izvršnoga vijeća u Novom Sadu održan je svečani prijam za predstavnike veleposlanstava, gospodarstvenike, te predstavnike medija, čiji je domaćin bio novi predsjednik Izvršnog vijeća AP Vojvodine mr. Bojan Pajtić.
    Novi pokrajinski premijer tom je prigodom istaknuo kako nije slučajno što su baš ti gosti pozvani na prvi prijam, budući da oni odražavaju osnovna politička i programska opredjeljenja novog pokrajinskog saziva, a to su razvoj dobrih odnosa Pokrajine s međunarodnom zajednicom, poštovanje najviših standarda u ostvarivanju prava manjina, te razvoj poljoprivrede i gospodarstva.
    »Vojvodina je u zemljopisnom, kulturno-povijesnom i gospodarskom smislu europska regija, a europska Vojvodina u europskoj Srbiji jest naša politička vizija i tome ćemo se posvetiti u sljedeće četiri godine. Prioritet nam je bolji standard građana Vojvodine. Nema uspješne politike ako je ekonomija neuspješna. Stoga, na stranu velike teme, veliki koncepti i priče koje su samo gubljenje vremena«, istaknuo je tom prigodom novi pokrajinski premijer Bojan Pajtić, dodajući kako će i dalje Vojvodina biti lokomotiva Srbije za ulazak u europsku zajednicu, te kako će pokrajinski organi u novom sazivu biti maksimalno otvoreni prema građanima Vojvodine.
    Na svečanom prijamu bio je nazočan i predsjednik Srbije Boris Tadić, koji je izrazio zadovoljstvo što je formirana nova pokrajinska vlada, te u izjavi za novinare istaknuo: »Ono što očekujem je da u ovu pokrajinsku vladu uđu i druge demokratski orijentirane stanke. Znam da mnogi od ranije imaju politička opterećenja da budu zajedno u ovom političkom projektu u Vojvodini s nekim drugim strankama zbog prethodnog iskustva, ali ja kao predsjednik Srbije učinit ću sve da pridonesem stabilnosti u Vojvodini. Jedan od prioritetnih zadataka, pokraj ekonomije koja je uvijek aktualna, jesu nacionalne manjine i njihova prava. Moram reći da moja osobna istraživanja govore da etničkih tenzija nije bilo u onoj mjeri koliko je to bio predmet analiza prethodnih mjeseci, osobito uoči lokalnih izbora. Uvijek je prije izbora u Srbiji etničke tenzije zgodno proizvoditi zarad koristi pojedinačnih stranaka, a to nije u korist građana niti ove države. Apeliram na smirivanje tenzija i kažnjavanje svih krivaca koji su sudjelovali u počinjenim incidentima«, kazao je Tadić.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika