Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Fa­kul­tet i od­boj­ka mo­gu sku­pa

Poslije duljeg vremena subotička i vojvođanska ženska odbojka ima predstavnicu u redovima zagrebačke »Mladosti«, kluba koji još uvijek uživa zavidnu reputaciju u europskim sferama ovog atraktivnog sporta. Mia Bogešić (19) uspjela je spojiti upis na studij psihologije i prelazak u redove prestižnog kluba u kojem će, od ove jeseni, nastupati na svojoj poziciji u timu.
4Kako je došlo do Vašeg prelaska u redove renomiranog zagrebačkog odbojkaškog kluba?
U biti sve se dogodilo iznenada i pomalo neočekivano. Kako sam već prije odlučila da želim upisati faks u Zagrebu, studij psihologije, ostvareni su neki kontakti s predsjednikom »Mladosti« i ubrzo sam se našla među dvanaest igračica prve ekipe.
4No, ipak je bila presudna i kvaliteta Vaše igre koju ste donijeli iz subotičkih sezona u »Spartaku«.
Odbojkom sam se aktivnije počela baviti u sedmom razredu osnovne škole, igrajući i trenirajući u ekipi »Nexta«. U prvom srednje sam, skupa s još dvije igračice, pozvana na probu u »Spartak« i ostala. Prve godine sam samo trenirala, a poslije sam se ustalila u prvoj ekipi.
4Igrate na poziciji tzv. primača, što znači da ste uvijek »prva« na udaru protivničkog servisa.
Iako sam znala igrati i na poziciji tehničara (organizatora igre), pozicija primača je postala moje osnovno mjesto u timu i ovdje u »Mladosti« također igram na toj poziciji.
4Kakvi su prvi odbojkaški dojmovi u velikom klubu?
»Mladost« je zbilja jedan veliki tim, izuzetno organiziran i ozbiljan klub, sve pripadajuće prinadležnosti su redovite i na vrijeme. Treninzi su mnogo jači i zahtjevniji. Treniramo svakodnevno, izuzev četvrtka, po dva puta, a vikendom su na programu ligaške utakmice.
4Još uvijek niste debitirali?
Nisam još zaigrala u postavi, ali sjedim na klupi za pričuvne igračice i očekujem svoju priliku.
4Za to će uskoro biti mnogo prilika s obzirom da Vašu ekipu očekuju pokraj domaćih i inozemni »igrački ispiti«.
U sljedećem periodu nas očekuju inozemni susreti u Italiji i Grčkoj, i vjerojatno Rusiji ili Ukrajini, u sklopu Teams kupa u kojem se natječemo u međunarodnoj konkurenciji.
4Na kakav ste prijam, mimo odbojke, naišli u Zagrebu?
Mogu reći da sam izuzetno primljena. Brzo sam se adaptirala na novu sredinu, grad u kojem se već odlično snalazim. Imam dobro društvo oko sebe i nemam nikakvih problema.
4Usporedo s aktivnim treniranjem i profesionalnim odbojkaškim obvezama studirate i prvu godinu studija na psihologiji. Što će u budućnosti prevagnuti odbojka ili psihologija?
Zahvaljujući susretljivosti u klubu, ove godine ću uspjeti da uskladim obveze na oba polja. Prije podne treniram, popodne imam predavanja na fakultetu, pa navečer trening i mislim da ću biti »paralelno« uspješna. Ipak bih željela naglasiti, kako mi je ipak na prvom mjestu studij psihologije koji bih željela u roku završiti, a odbojkaški planovi će se tek pokazati u budućnosti. Ukoliko bude uspješnosti i rezultata na terenu nastojat ću nastaviti igru i na profesionalnom planu.                

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika