Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Vaterpolo
Mla­dost i Pri­mor­je u Eu­ro­li­gi

Na kvalifikacijskim turnirima za plasman u najelitnije klupsko natjecanje, Euroligu, hrvatski predstavnici Mladost i Primorje izborili su svoja mjesta u Kranju (Slovenija) i Patrasu (Grčka) i pridružili se momčadi Juga koja se direktno plasirala. Medveščak je izborio plasman u kup LEN na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu.
 
Skijanje
Početak ski se­zo­ne

Predstojećeg vikenda, u austrijskom Soldenu, započinje nova sezona u skijaškom Svjetskom kupu za skijaše i skijašice. Po prvi puta će, 20. siječnja i Hrvatska biti domaćin jedne utrke za Svjetski kup, slalomom za skijašice. Od zdravstvenog biltena hrvatskih najboljih skijaša i skijašica, prije svih Janice i Ivice Kostelića, ovisi hoće li hrvatsko skijanje i ove sezone biti u svjetskom vrhu.

Nogomet
Spar­tak u Mün­che­nu

U sklopu razvijanja suradnje između Subotice i Münchena prošlog tjedna je mlađa selekcija nogometnog kluba »Spartak« gostovala u glavnom gradu Bavarske i odigrala dva prijateljska susreta. U prvom susretu protiv vršnjaka iz glasovitog višestrukog njemačkog prvaka »Bayerna« izboren je neodlučan rezultat (2:2), dok je u drugoj utakmici protiv momčadi »Buntkickgut« sastavljene od djece azilanata i emigranata koji su doselili u Munchen izborena pobjeda rezultatom 6:4. Pored sportskog, u budućnosti je, najavljen i razvoj drugih oblika povezivanja ova dva grada.

Rukomet
Po­bje­da Za­gre­ba,
po­raz Met­ko­vića

U drugom kolu Lige prvaka hrvatski predstavnici su ostvarili polovičan uspjeh. Zagreb je na gostovanju kod talijanskog Conversana zabilježio pobjedu (29:25), ali su Metkovčani uvjerljivo poraženi na domaćem parketu od slovačkog Tatrana (18:29). Ovom pobjedom hrvatski prvak je znatno poboljšao svoje izglede za prolaz dalje, dok je momčad Metkovića s dva uzastopna poraza znatno umanjio šanse za bolji plasman u skupini.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika