Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ko­sor i Mesić pred­sjed­nički kan­di­dati

Predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) bit će zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor, izvijestio je, u stanci sjednice Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik stranke Ivo Sanader.
    Uvjereni smo da će Jadranka Kosor pobijediti i učinit ćemo sve da se to i dogodi, rekao je Sanader.
    Kosor također vjeruje u pobjedu i ocjenjuje kako će kandidatura nje, kao žene, biti velik iskorak, te kako će to građani znati cijeniti. Kosor je pozvala članstvo HDZ-a i građane da joj daju potporu na predstojećim predsjedničkim izborima.
    Kosor je istaknula da se ne boji aktualnog predsjednika Stjepana Mesića kao kandidata na predsjedničkim izborima jer da je, po svim istraživanjima još dok HDZ nije istaknuo predsjedničkog kandidata, imala zadovoljavajući rejting od 17 posto kao nekandidat u odnosu na Mesića.
    Uvjerena sam da uz mobilizaciju stranke i potporu svih skupina koje znaju prepoznati ono što smo stranka i ja osobno radili sasvim sigurno možemo dobiti izbore, rekla je Kosor.
    Jedan od razloga zašto je ona izabrana za predsjedničkog kandidata dala je i anketa koju je naručio HDZ, rekao je Sanader. Upitana koji su njezini aduti na izborima Kosor je odgovorila da će se o tome dogovoriti na Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću, te izrazila uvjerenost da će je na izborima podržati ne samo žene nego i muškarci birači. Napomenula je kako će je u kampanji, među ostalima, podržati i 40-ak ženskih nevladinih udruga, članica Ženske mreže.
    Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je u Riminiju da je kandidatura Jadranke Kosor bila očekivana i kako njome praktički počinje izborna kampanja.
    Mesić je ocijenio da je Jadranka Kosor njegov ozbiljni protukandidat. Istaknuo je da će on svoju kampanju, kako je i najavljeno, voditi afirmativno, te da mu nije posebno stalo tko će sve biti na drugoj strani.
    Po njegovoj ocjeni, na hrvatskim predsjedničkim izborima među kandidatima neće biti potrebe za niskim udarcima u američkom stilu, ali će pokušaja podvala sigurno biti.                     

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika