Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
SiCG pr­va, Hr­vat­ska dru­ga

Na predkvalifikacijskom turniru za plasman na Europsko prvenstvo, igranom u Subotici prošloga tjedna, kadetska nogometna reprezentacija domaćina Srbije i Crne Gore osvojila je prvo mjesto ispred reprezentacije Hrvatske. U odlučujućem susretu, koji nije imao presudni natjecateljski značaj budući da su se obje momčadi već izborile prolaz dalje, mladi nogometaši SiCG su pobijedili vršnjake iz Hrvatske s 3:1 i zauzeli prvo mjesto na turnirskoj tablici ispred Hrvatske, Albanije i Andore.
Rezultati: 1. kolo Hrvatska – Albanija 3:2, 2. kolo Hrvatska – Andora 11:0 (utakmica je odigrana u Tavankutu pred ispunjenim tribinama), 3. kolo Hrvatska – SiCG 1:3

Hr­vat­ska – Bu­gar­ska

U subotu 9. listopada s početkom u 20.15 (uz izravni TV prijenos na HRT 2) Hrvatska nogometna reprezentacija dočekuje Bugarsku u trećem kolu 8. kvalifikacijske skupine za plasman na SP u Njemačkoj 2006. godine. Poslije dvije pobjede u prva dva susreta (Mađarska 3:0, Švedska 1:0) predstoji težak okršaj s neugodnim Bugarima na stadionu Maksimir u Zagrebu, koji su, podsjećanja radi, osvojili prvo mjesto (ispred Hrvatske) u kvalifikacijskoj skupini za EP u Portugalu 2004. godine.

BiH – SiCG

Sarajevski stadion »Koševo« bit će, u subotu 9. listopada, domaćin kvalifikacijske utakmice za plasman na SP u Njemačkoj između Federacije Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore. Utakmica je trebala da se igra u Zenici, ali je taj stadion suspendiran zbog incidenata na susretu koji je BiH igrala sa Španjolskom.
Tenis
Ančić osvo­jio Su­per­set
i 250.000 fun­ti

Najbolji hrvatski tenisač Mario Ančić potvrdio je svoj visoki ranking pobjedom na tenis ekshibiciji igranoj u Londonu za impozantni iznos od 250.000 funti namijenjenih isključivo pobjedniku. Prema pravilima »Superseta« igrao se samo jedan set, uz uvjet da bude dva razlike u gemovima, dok se tie break igrao tek ukoliko bi rezultat bio 10:10. Uz pobjednika Marija, koji je u finalnom setu svladao Britanca Rusedskog 11:9, na ovom interesantnom turniru učestvovao je i proslavljeni hrvatski as Goran Ivanišević (poražen u prvom kolu od Španjolca Robreda 4:6). Pored navedenih igrača igrali su još i Becker, McEnroe, Murray i Ginepri prošlogodišnji pobjednik kojeg je u prvom kolu pobijedio Ančić s 6:3.

Košarka
Start Goodyear li­ge

Utakmicama prvog kola (igranim 6. listopada) započela je nova sezona regionalne košarkaške »Goodyear lige«. U dvokružnom natjecanju sudjelovat će sljedeće momčadi: Cibona, Split, Zadar, Zagreb, Šibenka, Partizan, C. zvezda, Reflex, Hemofarm, Budućnost, Široki, Laško, Olimpija, Slovan, Domžale i Bosna. Četiri prvoplasirane momčadi stječu pravo nastupa na Final fouru koji će odlučiti ukupnog pobjednika ovog jedinstvenog košarkaškog natjecanja u koje su uključene momčadi iz: Hrvatske, SiCG, Federacije BiH i Slovenije.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika