Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Formula 1

»Naštelovani« Schumacher
San Marino, 20. travnja. Najboljem vozaču F1 svih vremena Michaelu Schumacheru bile su potrebne četiri trke da bi se uspeo na “svoje” pobjedničko postolje. »Domaći« teren pogodovao je i drugom Ferrarijevom pilotu Barrichellu koji je stigao treći iza, trenutačno vodećeg u generalnom plasmanu, Raikkonena. Tužnu sjenu na prvi ovogodišnji Schumijev trijumf bacila je smrt njegove majke koja je preminula na dan održavanja utrke. 

Tablica: Raikkonen 32, Coulthard 19, M. Schumacher 18, Alonso 17, Barrichello 14, R. Schumacher 13, Fisichella, Montoya 10, Trulli 9, Frentzen 7

 

Nogomet
Više od igre
 
Kada budete čitali ovaj tekst, biti će poznati svi polufinalisti ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a tko će ponijeti veliki pokal namijenjen pobjedniku najprestižnijeg klupskog natjecanja na nogometnom planetu ostaje nam da vidimo u svibanjskom finalu dvije najbolje momčadi. Ali, mimo okršaja na najprestižnijim travnjacima Europe, na marketinškom polju finalisti su odavno poznati svim ljubiteljima najpopularnije igre na svijetu. Proći će još mnogo vremena dok se ne pojavi još koji klub koji će moći parirati gigantima poput Reala i Manchester Uniteda. 
Real - Manchester United
Budžet: 300 – 270 mil. eura
Predviđena god. zarada: 80 – 48,5 
Zarada od oglašivača na dresovima: 20 (Siemens) – 44 (Vodafone) 
Marketing: 43 – 46,1 
Pojačanja: 45 (Ronaldo) – 47 (Ferdinand) 
Igrači s najvećom zaradom: 13,6 (Zidane) – 10,3 (Beckham)
Sponzorski ugovori: 55,7 (Ronaldo-Nike) – 11 ( Beckham-Adidas)
Klupski sponzori: Siemens, Adidas, Pepsi, Zanussi – Vodafone, Nike, Budweiser, Fujifilm
Prosjek gledatelja: 70.000 – 67.000
 
 
Hokej na ledu
Oklopnicima tanak led
 
Zagreb, Svjetsko prvenstvo Divizije I., 14-20. travnja. Hrvatski hokejaši, nažalost, nisu uspjeli opstati u Diviziji I svjetskog hokeja iako su se natjecali na svom ledu. Nakon četiri poraza u susretima (Norveška 1:6, Francuska 1:8, Italija 0:9, V. Britanije 1:7) grupnog natjecanja, evidentno slabi cjelokupni dojam nešto je popravljen pobjedom u posljednjoj utakmici šampionata nad Estonijom 7:5. Kao posljednjeplasirana momčad Hrvatska će se dogodine natjecati u Diviziji II, dok je plasman u Elitnu diviziju pripao prvoplasiranim Francuzima.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika