Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Novinarski transfer

Robert Prosinečki zasigurno je najveće nogometno ime koje povezuje prostore bivše zajedničke države. Omladinski prvak svijeta sa »Čileancima«, klupski europski i svjetski prvak sa »Crvenom zvezdom«, jedan od rijetkih koji su nosili majicu »Reala« i »Barce«, »Dinama« i »Croatie«. Nakon igranja za engleski »Portsmouth«, prošle godine je potpisao za ljubljansku »Olimpiju«, pokrenuviši, gotovo u isto vrijeme, vlastiti sportski tjednik »Rekord«.  
4Kolega Prosinečki, otkuda ideja za pokretanje sportskog časopisa?
Želio sam nešto posve novo u svom životu, posve drugačije od onoga čime sam se dosada bavio. Izbor je pao na novinarstvo, na suprotnu stranu od nogometa kojemu sam se posvetio svih proteklih godina. 
4Kako biste nam predstavili vaš list?
»Rekord« je kvalitetan sportski tjednik koji njeguje afirmativno pisanje o sportu. Njegova najjača snaga se ogleda u mnoštvu informacija iz svih sfera, uz objektivno i stručno pisanje kvalificiranih novinara.
4Vaša mnogobrojna poznanstva s najpoznatijim svjetskim sportašima veliki su adut «Rekorda»
Svakako. Upravo brojni aktualni intervjui sa sportskim zvijezdama današnjice, s kojima se osobno poznajem ili sam imao prilike upoznati ih, čine okosnicu uređivačke formule. 
4Nakon prvih nekoliko brojeva koliko ste zadovoljni prijemom kod čitatelja?
Vrlo sam zadovoljan i nadam se da ćemo izdržati u realizaciji ideje s kojom smo i započeli pokretanje našeg tjednika.
4Još uvijek niste skinuli kopačke, aktivni ste u ljubljanskoj »Olimpiji«. Izgleda da Robi i dalje ne može bez nogometa?
Pa, dobro. Aktivno se još uvijek bavim nogometom. Ljubljana je blizu Zagreba, još uvijek se dobro osjećam i sve u svemu mi to dobro dođe. Osjećam se izvrsno, fizički i kondiciono sam potpuno spreman i zašto ne bih još igrao. Jednostavno volim nogomet i igrat ću ga dogod to budem mogao.
4Reprezentacija? Vaše ime se još uvijek spominje?
Ma, ne. Za mene je to završena priča. Naša generacija je dala što je dala, više uopće ne razmišljam o tome. Vidite da dođem poput običnog navijača (razgovor je vođen u poluvremenu utakmice Hrvatska - Belgija), da bodrim i pomognem koliko mogu.
4U prvom broju vašeg lista bombastično je odjeknuo vaš intervju sa Ćirom Blaževićem. Hoćemo li još koji puta čitati kolegu Prosinečkog?
Napisat ću komentar u svezi utakmice s Belgijom, kao i buduće osvrte na ostale susrete reprezentacije. U biti, još uvijek se neću ozbiljnije baviti novinarstvom. Za to su tu naši eminentni novinari.
4U Vojvodinu redovito stiže hrvatski tisak, kada možemo očekivati »Rekord« na kioscima?
Nadam se vrlo brzo. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika