Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Volio bih se profesionalno baviti košarkom

Unatoč činjenici da seniorskoj momčadi Košarkaškog kluba Spartak unazad nekoliko godina ne ide baš najbolje i da sve više tone u niži natjecateljski rang, kadetska i juniorska momčad navještaju bolje dane za subotičku klupsku košarku. Jedan od predstavnika novih snaga, koje bi trebale vratiti svoj klub u prvoligaški razred, jamačno je i Davorin Kuntić (1992.), talentirani košarkaš OKK »Spartak«.
4Otkud izbor košarke kao sporta u kojemu si još od »malih nogu«?
Moj stariji brat Branimir je također trenirao košarku i to je u najvećoj mjeri utjecalo na moju odluku da izaberem košarku kao sporta kojim se želim ozbiljnije baviti. Prve korake s loptom napravio sam i naučio u klubu Tommy basket pod vodstvom svog prvog trenera Tomislava Radanova.
4A kada si prešao u redove Spartaka i za koju momčad nastupaš?
U Spartaku sam već dvije godine i nastupam za kadetsku momčad, ali treniram i s juniorima. U kadetskoj vrsti radimo pod nadzorom Saše Buljovčića, dok je trener juniorske momčadi Jovo Sirovina.
4Na kojoj poziciji u momčadi igraš?
Igram na poziciji jedinice, organizatora igre, i najviše volim razigravati svoje suigrače. No, često se znam odlučiti i na šut i prosječno postižem između 15-20 koševa po susretu.
4Koliko često treniraš i želiš li biti jednoga dana i profesionalni košarkaš?
Treniram, često, i dva puta na dan, ujutro i navečer. Opet sve ovisi o obvezama u školi, jer pohađam prvi razred Ekonomske škole, trgovačkog smjera, ali bih zbilja volio jednoga dana zaigrati i profesionalnu košarku, u vidu životnoga zanimanja. Uz ovu sportsku želju, usporedo bih želio studirati i na Fakultetu za fizičku kulturu.
4Tko su Tvoji igrački uzori?
Dejan Bodiroga, kao jedan od najboljih svjetskih košarkaša svoga vremena, a trenutačno mi se dopada i Mario Tomas, igrač mlade generacije koji će tek pokazati svoju igračku vještinu.
4Koji bi susret izdvojio u svojoj dosadašnjoj igračkoj karijeri?
Bez dvojbe to je utakmica protiv Danubius Vojvodine u kojoj smo, na koncu, doživjeli nesretan poraz, iako smo tijekom cijeloga susreta igrali dobro. Porazom smo izgubili prigodu nastupati na finalnom državnom turniru za kadete.
4Uz dva treninga dnevno, i uz školu, zasigurno Ti ne preostaje puno slobodnog vremena.
Zbilja ga nemam baš previše, jer se sve vrti između škole i košarke, ali između ove dvije kontinuirane dnevne obveze volim malo sjesti za računalo, konektirati se na Internet i posjetiti neke chat portale. Ukoliko postoji mogućnost volim malo izaći s prijateljima subotom navečer.                                                             g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika