Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Obilježena 111. obljetnica crkve sv. Roka
 
Misnim slavljem kojega je u crkvi sv. Roka predstavio župnik ove župe mr. Andrija Anišić, obilježena je u nedjelju 30. rujna 111. obljetnica ove crkve. Bila je to ujedno prigoda za predstavljanje nove predstojnice samostana sestara Kćeri Milosrđa koji pripada ovoj župi, s. Mojmire Mašina, kao i nove župne katehistice s. Jasne Crnković, dok je s. Jasna Dulić zahvalila Bogu za 50 godina od njenoga ulaska u samostan. Župnik Andrija Anišić svetu je misu među ostalim prikazao i kao zahvalu za svojih 50 godina života te je tom prigodom zahvalio Bogu, ali i svima onima koji su ga podržali na putu priprave i obrane magisterija. Misno slavlje već jedanaestu godinu za redom sviranjem je uveličao Subotički tamburaški orkestar pod ravnanjem Sonje Berta. Ljepoti misnoga slavlja pridonijeli su i mladi odjeveni u bunjevačku narodnu nošnju.
Ž. Z.
 
Darko Sarić Lukendić, novi predsjednik Gradske organizacije LSV-a 
 
U petak 28. rujna 2007. održana je izborna Skupština za članove Gradskog odbora i rukovodstvo Gradske organizacije Subotica, Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Za predsjednika Gradske organizacije izabran je Darko Sarić Lukendić, a za potpredsjednike su izabrani Tibor Murenji i Aleksandar Kerekeš, dok je za članove Gradskog odbora, s pravom glasa, izabrano 19 članova po prijedlogu mjesnih odbora.
Solistički koncert Aleksandre Kovač 
 
Aleksandra  Kovač, pjevačica, skladateljica, aranžerka i producentica, u sklopu VIP turneje po većim gradovima Srbije, održat će solistički koncert, sa svojim 13-ero članim internacionalnim bendom, 18. listopada, u četvrtak, u Dvorani sportova. Koncert počinje u 21 sat. Travnja 2006. izdala je prvi samostalni album pod nazivom »Med I Mleko«, koji postaje najprodavaniji album te godine, s kojeg se izdvajaju singlovi »Ti«, »C‘mon Boy« i »Nemoj Ovako«. U studenom 2006. Aleksandra dobiva MTV nagradu kao »Best Adriatic Act«, na »European Music Awards« u Kopenhagenu. 
J. K.
Zajedno biciklom po gradu – 
Zajedno za zdravo srce
 
U povodu Svjetskog dana srca, u nedjelju 30. rujna održana je akcija »Zajedno bicik-lom po gradu – Zajedno za zdravo srce«, u vremenu od 10 do 12 sati. Ovu su akciju podržali su lokalna samouprava Subotice, Apoteka Subotice, Crveni križ, Biciklistički klub Spartak, Hitna pomoć, kao i drugi sponzori i donatori. 
J. K.
Modna revija »Mystic Beauty«
 
U organizaciji modnog salona »Laylah« i frizerskog salona »Michel« u subotu, 6. listopada u atriju hotela »Galleria« održat će se modna revija pod nazivom »Mystic Beauty« s početkom u 19 i 30 sati. Na reviji će biti prikazane kreacije i frizure inspirirane drevnim Egiptom. Haljine su djelo Andree Ledenjak, frizure Miloša Miškovića, dok će za šminku biti zadužena Pamela Odri. Nastupit će plesna grupa »Tigrice«. Cilj ove revije je, osim prikazivanja kreacija i uključivanje Subotice u održavanje »Tjedna mode«, koja se tradicionalno održava svakog listopada u više gradova, kako bi i u Subotici kreatori imali šansu da prikažu svoje kreacije, kao i da ova specifična grana umjetnosti dobije odgovarajuće priznanje. Manifestacija je otvorenog tipa, a ulaz je besplatan.
J. K.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika