Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Događaj za sve generacije

Generalnom probom koja će biti otvorena za javnost, u srijedu, 26. rujna, počinje festival bunjevački pisama. »Djeca koja pohađaju hrvatske odjele te slušaju sate katoličkog vjeronauka nakon mise zahvalnice za početak nove školske godine u katedrali posjetit će Gradski muzej, gdje će nakon toga nazočiti generalnoj probi III. dječje smotre«, rekao je član Organizacijskog odbora Festivala Ivan Stipić na konferenciji za tisak i dodao kako se u srijedu očekuje da Generalnoj probi  nazoči oko 400 učenika.
DJEČJA SMOTRA: Treća po redu, Dječja smotra bunjevački pisama održat će se drugog dana uoči Festivala, u četvrtak, 27. rujna, s početkom u 20 sati. »Kao i prethodne dvije godine okupili smo mlade soliste, jer smatramo kako je potrebno djecu upoznati s narodnom bunjevačkom pismom kako bi ju očuvali i, naravno, kako bi razvili kod njih vokalni nastup i tako ih pripremili za veliki festival«, rekla je članica Organizacijskog odbora Festivala Mira Temunović. 
Nastupit će 23 solista, uzrasta od vrtića do 8. razreda osnovne škole, koji će izvesti 19 numera. Smotru će ove godine otvoriti »kraljice« župe iz Tavankuta. Dječji festivalski orkestar, koji broji 42 mlada tamburaša, pod ravnanjem prof. Mire Temunović pratit će mlade soliste.
FESTIVAL: »Među 12 numera, koje će se natjecati na VII. festivalu bunjevački pisama, dodijelit će se nagrada stručnog žirija za tekst, za najboljeg izvođača te nagrada publike«, rekao je Vojislav Temunović, član OO Festivala. U petak, s početkom u 20 sati, održat će se VII. festival bunjevački pisama u prostorijama HKC-a »Bunjevačko kolo«. Festival će biti prenošen izravno na valovima Radio Subotice te putem interneta. Ovogodišnja novina je da će se moći glasovati i putem mobitela za nagradu publike, na broj 6250. Potrebno je ukucati: »pisma«_broj numere, od 01-12. Cijena poruke je 30 din. + PDV, za korisnike mreže Telenor (062 i 063) i MTS (064 i 065). 
U revijalnom dijelu programa, tijekom zbrajanja glasova, publiku će zabavljati tamburaški ansambl »Biseri« iz Subotice. 
Karte za Festival su u prodaji od 17. rujna u prostorijama HKC-a po cijeni od 250 dinara za veliku dvoranu HKC »Bunjevačko kolo«, direktan video prijenos u obližnjem restoranu »Dukat« košta 200 dinara, kao i karta za Dječji festival.
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika