Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Frizure nastale iz ljubavi

Dijana Jurić i Denis Kostadinović, frizeri iz Subotice, u srijedu 29. kolovoza u cafeu Sax održali su modnu reviju frizura. Rad ovih mladih umjetnika nosilo je i pokazalo dvadeset i troje modela. Posjetitelji su u prepunom dvorištu Saxa mogli uživati u body artu, koreografiji plesne škole »Kalisto«, te gledati šminkanje modela. Ovoj modnoj reviji prisustvovao je i Vojin Komazec, najbolji frizer iz Novog Sada sa svojom ekipom.  
Koliko se vremena bavite ovim poslom?
Od djetinjstva sam snila da postanem umjetnica. Još kao mala šišala sam svoje barbike, koje su bile i moje prve mušterije, u šali kaže Dika. Već se pet godina ovime bavim. Nakon završene frizerske škole, te nakon četiri godine rada, odlučila sam se za usavršavanje u Novom Sadu. Šest mjeseci sam učila u školi Vojina Komazeca. Četiri godine rada, truda i napora bilo je potrebno kako bi se ostvarila moja velika želja da odem na usavršavanje.
Kako ste se odlučili za povratak u Suboticu?
Moram priznati da sam, nakon šest mjeseci provedenih u Novom Sadu, razmišljala o tome da tamo i ostanem. Nakon duge dvojbe, konačno sam odlučila svoje znanje prenijeti drugima u svome gradu, te bolje zadovoljiti svoje stare mušterije i, naravno, mnoge nove. Tada sam došla na ideju da sa svojim kolegom Kostom osnujem profi tim, a sada je već šest mjeseci kako djelujemo zajedno. Kosta je za kratko vrijeme postigao mnogo. U trajanju od osam mjeseci, svoje je znanje usavršavao na Akademiji »Panjković« u Beogradu. 
Odakle inspiracija i volja za tako veliku organizaciju Vaše prve revije frizura?
Sve potječe iz same ljubavi prema ovome poslu, iz čega proistječe i sama inspiracija za neobične frizure. Ranije sam sudjelovala u mnogim revijama, ali u organizaciji drugih frizera. Velika mi je želja  bila da napravim svoju prvu reviju, sretna sam što je sve dobro ispalo. Uz pomoć Božice iz estetskog centra »Guinot«, bilo nam je potrebno više od dva mjeseca, puno napora i truda da bi sve ispalo savršeno.
Što Vas najviše privlači u ovome poslu?
Najvećim dijelom me privlači umjetnička strana ovoga posla. Ne možeš u ovome poslu biti samo frizer, moraš imati nečeg umjetničkog u sebi, kako bi bio uspješan.
Kakvi su Vam planovi za budućnost?
Planiramo, Kosta i ja, otvoriti zajednički salon jer mi smo profi tim. Planiramo i put u London na svjetski seminar frizera, a kada se vratimo priredit ćemo mnoga iznenađenja. Postoje planovi da skupa s Kostom uskoro napravim i drugu reviju.                                                           g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika